Kako dresirati psa

Psi su vrlo intaligentne i sposobne zivotinje, ali njihova inteligencija mora se usmeriti na pravi put. Postoji jako mnogo različitih rasa pasa, i naravno svaki je drugačiji. U ovom članku, objasniću vam kako da uspešno dresirate svog ljubimca.
dresura

Kako dresirati psa

  1. Kada kupite novog člana porodice, vašeg još uvek malog ljubimca, morate se i ophoditi prema njemu tako. Najbitnija i jedna od početnih stvari je kako naučiti psa da ne vrši nuždu u kući. Morate ga voditi jako često napolje, a kada se olakša u kući, njegov izmet stavite na novine i prinestite ga da to vidi. Kako vreme prolazi, naučiće.
  2. Druga stvar je konkretno dresiranje, „dodji“, „daj šapu“ isl.. Kada želite da vaš pas dodje do vas, zovite ga kratko i jasno po imenu, i ako ne posluša iz prvog puta, nastavite sa dozivanjem. Kada dodje do vas, obavezno ga nekako nagradite, ili ga pomilujte ili ga na primer pustite da malo slobodno trči po parku.
  3. Što se tiče malo kompleksnijih radnji kao što je „daj šapu“, moraćete svom psu da posvetite malo više vremena. Ovu radnju naučićete ga tako što ćete mu reći njegovo ime i zapovest koja glasi „daj mi šapu“. Kada mu to kažete, podićićete mu jednu šapu. On će tada shvatiti šta treba da radi i svaki sledeći put će to uraditi. I za ovu obavljenu naredbu, obavezno nagradite.
  4. Vašeg ljubimca morate naučiti da izvrši i naredbu „sedi“. To ćete izveesti tako što ćete mu reći glasno i jasno njegovo ime i naredbu. Naravno tada on neće razumeti i zato Vi morate svojim rukama polako da mu spustite zadnji deo tela u sedeći položaj. Ponovite ovu radnju nekoliko puta i pas će i to naučiti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ana Erak

Volim da citam i da gledam filmove :D

SLIČNO

Kako socijalizovati psa

Socijalizacija je vrlo bitna za pse koji se čuvaju u urbanoj sredini. Ona se odnosi …

2 komentari

  1. nije lose malo je kratko bilo bi bolje da malo bolje objasnis,ali usustini je :]……
    pogledaj moj clanak kad izadje ‘kako nauciti psa da da sapu’tu je ljepse objasnjeno.

  2. Ne vredi udarati psa kada ne izvri naredbu,samo dolazi do suprotnog efekta,samo treba biti uporan i ponavljati vežbe dok ne nauči.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *