Kako napraviti bajadera tortu

Bajadera? Mmmm kad vam neko pomene naziv odmah pomislite na tradicionalni kolač koji je omiljen mnogima. Medjutim ukoliko volite kolač ovu tortu ćete obožavati. Ne pravi se komplikovano, a preukusna je.
bajadera-torta

Kako napraviti bajadera tortu

  1. Prvi korak u postupku pravljenja ove torte, je svakako pravljenje korica. Prvo se pristupa pravljenju prve kore. U dubljoj posudi umutiti 10 jaja (najbolje je prvo mutiti belanca pa nakon toga dodati zumanca), dodati 10 kašika šećera, 16 kašika mlevenih oraga i 1 kašiku brašna. Ovu masu izručiti u pleh koji je obložen pek papirom i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200stepeni. Korica je gotova kada zarumeni. Izvaditi koricu i postupak ponoviti kako bi se ispekla još jedna kora. Kada se kore ohlade iseći ih na dva dela kako jedna korica ne bi bila predebela.
  2. Da biste pristupili filovanju torte neophodno je napraviti fil. Prvi fil se pravi na sledeči način:
    1l mleka i 500 grama šećera kuvati kao karamel. U tu masu dodati 200grama mlevenih oraha, 100grama mlevenog keksa, malo margarina (otprilike 50grama) i 2 kašike brašna. To kuvati uz neprestano mešanje. Kada je fil gotov skloniti ga sa vatre i pristupiti spremanju drugog fila.
  3. Za drugi fil je potrebno u jednu dublju posudu staviti 300grama mlevenih oraha i popariti ih sa malo vrelog mleka.
    U drugu posudu umutiti 250grama prah šećera i 150grama margarina. Kada je to gotovo sjediniti sa poparenim orasima i početi sa pravljenjem trećeg fila.
  4. Na tihoj vatri otopiti 200grama čokolade za testo sa 100 grama margarina i malo mleka.
  5. Kada ste završili sa pravljenjem filova možete pristupiti filovanju. Filovanje se vrši na sledeći način
  6. Staviti na odgovarajću tacnu prvu koru, poprskati je sokom od pomorandže. Mazati prvo prvi fli, pa drugi fil, pa treći i tako redom dok se ne dođe do zadnje korice.
  7. Kada je torta nafilovana potrebno je ukrasiti je na željeni način. Preporučuje se ukrašavanje prethodno umućenim šlagom (za tortu je potrebno čvrsto umututi 2 šlaga)
  8. Tortu ostaviti sat dva u frižideru, a nakon toga možete pristupiti i degustaciji. Prijatno!!!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *