Kako napraviti pitu sa višnjama

Višnje? Boja koja oduševljava, ukus koji osvežava… Kad pomislimo na pitu sa višnjama sigurno ćemo reći da je osvežavajuća i preukusna iako se veoma brzo i jednostavno pravi… Pa evo i jednog recepta za ovu divnu poslasticu…
pita-sa-visnjama

Kako napraviti pitu sa višnjama

  1. Prvo pripremite sve što vam je potrebno, a to je 1 pakovanje kora za pitu, 700grama očišćenih višanja, 150grama šećera, 50ml ulja, 4 kašika griza, 1 vanila.
  2. Uzmite 1 koru, položite na sto i pospite po celoj površini tanak sloj šećera. Preko pospite griz i poprskajte sa malo ulja. Preko stavite drugu koru.
  3. Ponoviti ovaj postupak sa naredne 4 kore koje slažete jednu preko druge.
  4. Višnje malo procedite,pa ih nanesite po sredini poslednje kore. Preko višanja ponovo pospite griz, 2 kašike šećera i vanile po ukusu.
  5. Uviti kore u rolat i slažite u prethodno uljem podmazan pleh ili obložen pek papirom.
  6. Ovaj postupak ponavljati sve dok imate kore.
  7. Kada ste naređali rolate u pleh, svaki odozgo namazati sa malo ulja.
  8. Pecite na temperaturi od 200 stepeni dok pita ne porumeni.
  9. Kada je pečena, izvaditi iz rerne, poprskati sa malo vode, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.
  10. Pre služenja pitu pospite prah šećerom, isecite na kocke i možete početi sa uživanjem u prelepom ukusu. Prijatno!!!!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

Kako se pravi Kljukuša

Kljukuša spada u kategoriju pita i nije je teško napraviti, a ovom tekstu ćemo vam …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *