Kako se pravi Vasina torta

Vasina spada u jednu od najukusnijih torti naše domaće kuhinje. Specifična je po tome što ima jednu koricu i dva nadeva. Pravi se veoma jednostavno, a preukusna je.

vasina-torta

Kako se pravi Vasina torta

  1. Za pripremu kore, potrebno je najpre odvojiti belanca od žumanca (potrebno je 6 jaja). Umutiti dobro 6 belanca, dodati 6 kašika šećera. Mutiti dok se masa ne izjednači, zatim dodati 1 kašiku brašna i 7 kašika mlevenih oraha. Sve izmešati, sipati u podmazanu šerpu ili pleh i peći.
  2. Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.
  3. Prvi nadev se sprema veoma jednostavno, 250ml mleka staviti u sud, zasladiti sa 1-2 kašike šećera, dodati 200grama mlevenih oraha.
  4. Sve ovo na štednjaku mešati nekoliko minuta.
  5. Posebno umutiti 4 žumanca sa 4 kašika šećera. To staviti u prohlađeno mleko sa orasima i iznešati dok se masa ne izjednači. U to dodati sok i koru od jedne pomorandže i 3 štangle otopljene čokolade za kuvanje i lagano promešati.
  6. Na kraju dodati 150 grama penasto umućenog putera. Masu izjednčiti.
  7. Ovim premazati tortu spolja i gore ravnomerno.
  8. Sledeći korak jeste pripremanje drugog nadeva. 4 belanca, 4 kašike vode i 10 kašika šećera staviti u jednu šerpu. Staviti na štednjak i lupati žicom dok se ne dobije čvrst sneg od belanceta.
  9. Skinite šerpu sa vatre i još malo mutiti dok se ne prohladi.
  10. Kad se prohladi premazati tortu.
  11. Odozgo možete staviti šlag.
  12. Ostaviti tortu da se malo stegne u frižideru i služiti. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *