Kako napraviti mini pice

Idealne su za dečije rođendane, predjela ili pak ukoliko su vam dosadile klasične pice evo razloga da probate nešto novo. Jako su hrskave i ukusne, pa evo i recepta za njihovo spremanje.
mini-pice

Kako napraviti mini pice

  1. Najpre staviti kocku kvasca da malo staše i malo mlake vode. Kad to nadođe može se pristupiti pravljenju testa za ovu poslasticu.
  2. Testo za pice umesiti od brašna (potrebno je malo manje od 1kg), 1 kašičice soli, 2 kašičice sirćeta, 2 šoljice ulja, 100ml vode i 250ml mleka. Naravno mesiti uz postepeno dodavanje nadošlog kvasca. Potrebno je da testo bude srednje tvrdo i ostaviti oko 30-45min da nadođe.
  3. Kada testo staše, razmesiti ga i podeliti na dva dela .Od prvog dela razvući koru debljine oko pola cenitmetra. Čašom vaditi krugove i ređati u namašćenu tepsiju margarinom. Krugove premazati žumancetom.
  4. Drugu koru je potrebno isto razvući (takođe debljine oko pola centimetra). Seći krugove istom čašom, pa ih ponovo iseći manjom čašom. Tako dobijene prstenove lepiti odozgo na krugove sa žumacetom.
  5. Ostatak testa pokupiti i ponoviti ovaj postupak.
  6. Na svakoj mini pici staviti fil kao za picu (možete staviti šunku, kačkavalj, šampinjone, origano, kečap ili šta god poželite)
  7. Kad su mini pice spremne peći ih u zagrejanoj rerni na 200C. Mini pice su gotove kad porumene .Kada su pečene ostaviti ih da se malo ohlade ,a nakon toga možete uživati u njihovom predivnom ukusu. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

Kako se pravi testo za picu

Večito pitanje kako napraviti testo za onako ukusne pice koje služe u restoranima. Postoje mnogi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *