Kako razlikovati hakere

Haker je neko ko ima nadprosečno znanje o računarima, koje koriste za pravljenje programa i razvitak računarske industrije. Danas se termin haker pogrešno tumači. Haker je postao naziv za krakere i lamere (script kiddies).
hakeri

Kako razlikovati hakere

  1. Lameri su starije i mladje osobe (deca) koje se ne razumeju mnogo u računare i koriste već napravljene programe. Drugi naziv za lamere je script kiddies.
  2. Krakeri su osobe koje se bave razbijanjem zaštitnog koda (šifri), neovlašćeno pristupanje tim računarima ili web- sajtovima i kradjom podataka.
  3. Svi hakeri se dele u tri grupe:
    White hat: stručnjaci za sigurnost, otkrivaju i otklanjaju sigurnosne propuste na softveru ili nekom web- sajtu. Ono čto oni rade je legalno.
    Black hat: krakeri.
    Gray hat: takoreći to je prevrtljivi haker, koji je mešavina white hata i black hata.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Luka Milosevic

Avatar photo

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Lameri su obični cheateri jer nemaju nikakvog iskustva, oni koriste gotove programe da varaju u igricama, a retko da rade nešto veće!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *