Kako skuvati domaću pileću supu

Nema ništa lepše od domaće supe nedeljom kada se cela porodica okupi na ručku… Supa je kod nas uobičajeni „starter“ koji se služi pre glavnog jela .U ovom tekstu ćemo objasniti kako da i vi postanete stručnjak za kuvanje domaće supe. Nije teško, potrebno je samo izdvojiti malo vremena.
pileca-supa

Kako skuvati domaću pileću supu

  1. Da biste napravili domaću supu od piletine, biće vam neophodno nekoliko sastojaka: 1 pile, 5-6 šargarepa, 1 koran peršuna srednje veličine, malo celera, 1 glavica crnog luka, 5-6 lista od lovora, malo mlevenog bibera, 1 supena kašika vegete ili soli i grančice od peršuna i celera.
  2. Kada ste pripremili sve sastojke, vreme je da počnete da kuvate. U veliki lonac naseckajte crni luk pa ga malo propržite na ulju. Najbolje je da to bude lonac od 5 ili više litara. Pile iseći pa u lonac ubaciti meso. Za supu možete iskoristiti bilo koji deo pileta, batake, belo meso, krila. Meso nalijte vodom i to tako da lonac bude pun. Nikako nemojte koristiti toplu vodu, bitno je da ona bude hladna. Dodajte so, vegetu, malo mlevenog bibera i lovorov list.
  3. Ostavite meso da se kuva, a penu koja se stvara skidajte kašikom. Ova pena će se stvarati jedno vreme pa će zbog toga biti potrebno da je skidate iz više puta. Ostavite vodu da vri do onog momenta kada se pena ne bude više stvarala pa poklopite lonac i smanjite vatru. Dodajte iseckanu šargarepu, peršun i celer. Ostavite da se kuva još nekih dvadesetak minuta.
  4. Kada isključite ringlu, ostavite supu da malo odstoji pa je procedite. Vratite na slabu vatru i nastavite da je kuvate dok ponovo ne provri. Ako voda uvri, dodajte još malo tople vode pa dodajte soli ili vegete ako nije dovoljno slana.
  5. Kada je supa gotova, staviti testeninu i zakuvati. Pospite lišćem celera i peršuna i možete je služiti. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

uzicka proja

Kako se sprema užička proja

Proja se pravi od kukuruznog brašna i veoma je zdrava. U gladnim godinama ona je …

2 komentari

  1. Avatar photo

    IMAM 14 i po godina i uz ovo sam napravio prvu supu u životu! HVALA za ovo ekstra je!

  2. Aleksandar Markovic

    Osecam se kao da imam 2 godinee :D
    Ova supa probudila mi je miris domovine :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *