Kako se pravi maska od jajeta za sve tipove kože

Jaja su veoma korisna u ishrani, ali i u raznovrsnim maskama za negu lica, tela i kose. Hranljivost se posebno nalazi u žumancetu. Jaje je preporučljivo za sve tipove kože, ali je treba pravilno da se kombinuje sa drugim sastojcima.

maska-od-jajeta

Kako se pravi maska od jajeta za sve tipove kože

Maska za suvu kožu
Napraviti kašicu od prirodnog svežeg soka, od jabuke ili pomorandže, i dodati u tu smesu brašna. Zatim, u drugu posudu ulupati žumance i dodati maslinovog ulja. Dve smese sjediniti i dobro pomešati. Maska je dobra za lice, vrat, dekolte, kao i za ruke. Drži se 45 minuta i ispira mlakom vodom.

Maska za masnu kožu
Napraviti penu od belanceta, dodati jednu kafenu kašiku limunovog soka i jednu kafenu kašiku mekinja, i ostaviti masku malo da odstoji. Za to vreme, iseći parče kivija i dobro utrljati kožu lica i vrata, ostaviti da se osuši. Kada koža upije sok kivija ravnomerno, naneti masku i držati oko 20 minuta. Zatim isprati mlakom vodom.

Maska za crvenilo
Umutiti žumance, kafenu kašiku meda i kašiku sitno seckanog peršuna. Masku naneti na lice i držati oko 30 minuta. Nakon toda isprati lice mlakom vodom i namazati kremu protiv crvenila, ovaj postupak ponavljati nekoliko dana dok se crvenilo ne smiri.

Maska za iritiranu kožu
Kratko prokuvati pahuljice od kukuruznog brašna u mleku. Kada se to ohladi, dodati kafenu kašiku meda i razmućeno jaje. Držati oko 30 minuta, pa isprati mlakom vodom, nakon toga namazati pantenol kremu. Za suvlju kožu dodati i kafenu kašiku maslinovog ulja.

Maska za beljenje kože
Ova maska je dobra za masnu kožu sa flekama. Pomešati 30 g svežeg kvasca sa 6 % hidrogena, dok smesa ne postane penasta. Dodati umućeno belance i namazati masku. Držati je oko 30 minuta i nakon toga oprati mlakom vodom.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Jedan komentar

  1. Avatar photo
    Dragana Džajević-Zlatičanin

    Iz iskustva znam da su prirodne maske najbolje za negu kože. Samo ne treba biti lenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *