Kako ukloniti podvaljak

Podvaljak ili podbradak (da ne kažem podgušnjak), najčešće počinje da nam smeta, to jest, vidljiviji je kad dođemo u neke „fine“ godine. Muči i žene i muškarce podjednako. Može da se pojavi i kada se ugojimo, ali smo mi tada previše zaokupljeni stomakom ili drugim delovima tela. I onda se fotografišemo, povodom neke prilike, a drugi ,gledajući slike, komentarišu kako smo se „ubucili“, samo zahvaljujući našem podbratku. Podbratak nam smeta i kad je debeo, a i kad „visne“, nema razlike.
podvaljak

Kako ukloniti podvoljak

  1. Svako naglo mršavljenje, ostavlja kožu bez tonusa, izaziva „viseći“ efekat. Zato je bolje mršaviti, kontinuirano, po preporuci 4-5 kg mesečno.
  2. Potrudite se da u ishrani izbacite proizvode od belog brašna,vruć hleb, testenine, krofne i uštipke, sve one „naduvajuće“ delikatese.
  3. Vežbajte, vežbe za podbradak možete da radite i sedeći. Na primer:
    • Zabacite glavu pozadi, licem ka plafonu i napućite usne kao da želite da poljubite plafon. Brojite do 5, pa ponovite više puta.
    • Stavite šake na čelo i isprepletite prste i onda gurajte čelom ruke. Osetićete kako se vrat zateže.
    • Širom otvaraje i zatvaraje usta, kao da želite da se nasmejete i u isto vreme kažete slovo A. Ponavljajte više puta.
    • Držite glavu uspravno, i okrećite glavu od jednog ka drugom ramenu.
  4. Neke studije kažu da žvakanjem žvake i smejanjem „od srca“, povećavamo rad donje vilice i mišića ispod brade, pa samim tim zatežemo i podbradak.
  5. Muškarci mogu dužom bradom da sakriju podvaljak, a žene veštim šminkanjem. Nikada nemojte da ostavite ne razmazan tečni puder do ivice lica, već ga blago razmažite i prema vratu. Preporučuje se da se na sam podbrdak stavi tanji sloj tamnijeg pudera od lica, a na lice obavezno rumenilo i šimer, koji odvlače pažnju.
  6. Postoje i kreme koje zatežu kožu, a možda su dovoljne i obične za negu kože lica, a prevashodno, uvek kad negujemo kožu lica, zaboravimo na vrat i dekolte, pa nas onda čudi kad nas telo „nagradi“ podvaljkom.
  7. I naravno tu je i estetska hirurgija, kao način za uklanjanje, ko ima mogućnosti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jelena Ivković

Avatar photo

SLIČNO

vitamin c

Kako vitamin C utiče na naš imunitet

Vitamin C igra glavnu ulogu u stvaranju kolagena, koji je važan za rast i obnavljanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *