Kako se pravi baklava

Baklava je jedna od najstarijih turskih poslastica. Za ovaj sočan i preukusan desert postoji veliki broj recepta, ali onaj koji smatram najboljim ću ovde i napisati.
baklava

Kako se pravi baklava

  1. Umutiti 3 belanca sa 250 grama šećera. Dodati 3 žumanca, još uvek mutiti, pa dodati 3 šoljice ulja, čašu kiselog mleka ili jogurta gde je umešan prašak za pecivo, vanilin šećer i kora od jednog limuna.
  2. Sve to izjednačiti pa filovati 500 grama tankih kora i to na sledeći način:
  3. U podmašćen pleh staviti 2 nabrane kore, pa fil i tako dok se ne utroši sav fil. U sredini dodati 100 grama seckanih oraha i 100 grama suvog groždja. Po želji svaka kora se može prskati mlevenim orasima.
  4. Baklavu iseći na kocke ili trouglove i peći.
  5. Dok se peče baklava može se spremiti sirup. Ušpinovati 500grama šećera sa 400ml vode (da vri 2minuta), dodati sok od jednog limuna i 1 vanilin šećer.
  6. Kad su baklave pečene izvaditi ih iz rerne, ostaviti da se malo prohlade, pa ih preliti sirupom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *