Kako napraviti brze slane štanglice

Neočekivano su vam došli gosti. Pošto će muškarci, naravno, da gledaju fudbal i pijuckaju pivo, neophodno je nešto za grickanje. A i ženskom društvu bi dobro došlo, uz ćaskanje. Evo brzih i lakih štanglica.
slane-stanglice

Kako napraviti brze slane štanglice

  1. Potrebno je: 300g brašna, 150g margarina, prašak za pecivo, 3 žumanceta, 1/2dl konjaka ili vinjaka, 1 jaje, 1 kašičica soli, 100g pavlake ili kajmaka, pola šoljice mleka.
  2. Pomešajte brašno, margarin isečen na listiće, prašak za pecivo, 3 žumanceta, konjak i pavlaku. Uz pomoć mleka zamesite glatko testo.
  3. Razvijte ga na 2 cm debljine.
  4. Koru premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom.
  5. Radlom ili nožem isecite štanglice po 2 cm debljine, a dužine po želji. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 250 stepeni.
  6. Čim dobiju lepu, zlatnu boju, gotove su. PRIJATNO!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jelena Ivković

Avatar photo

SLIČNO

uzicka proja

Kako se sprema užička proja

Proja se pravi od kukuruznog brašna i veoma je zdrava. U gladnim godinama ona je …

4 komentari

  1. Avatar photo

    Jel to ukusno, jer pivu treba uvek nešto slano?
    Ovi tvoji recepti su kul, moji prepisuju! :D

  2. Avatar photo

    Ukusne su i pojedu se za čas, a brzo se spremaju i recept je siguran jer ih pravim više od 10 godina, bar jednom mesečno.

  3. Avatar photo
    Dragana Džajević-Zlatičanin

    Konjak ili rakiju koristila je i moja baka za lisnata peciva, kada nisi mogao da ih kupiš u prodavnici ili pekari. Sjajan recept!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *