Kako obrijati bikini zonu

Ako želite da imate brazilku, ali se užasavate depilacije, pažljivim brijanjem ćete postići skoro isti izgled, samo bez bola. Evo nekih uputstava kako da brijanje postane bezbedan i jednostavan deo vaše rutine tuširanja.
bikini-zona

Kako obrijati bikini zonu

  1. Ako su dlake koje treba da obrijete predugačke, skratite ih makazicama pre tuširanja na otprilike 1 cm.
  2. Počnite da se tuširate i nakon nekoliko minuta počnite sa brijanjem kako bi vam se koža zagrejala i omekšala.
  3. Počnite sa brijanjem Venerinog brežuljka. Pokvasite tu površinu tuširanjem toplom vodim i lagano stavite gel za brijanje. Možda biste mogli da nabavite neki gel za brijanje za ovu osetljivu zonu, pogotovo prvi put, čak i ako obično koristite sapun za noge ili pazuh.
  4. Brzo pokvasite NOVI brijač marke koji ste već do sada koristili i koji vam sasvim odgovara. Prilkom brijanja, neka oštrica odradi posao—ne pritiskajte ga na kožu.
  5. Dok stojite brijte se povlačeći brijač polako u smeru rasta dlake. Možete da stavite ruke na stomak iznad Venerinog brećuljka kako bi bili sigurni da vam je koža tu glatka i zategnuta. Da biste sprečili iritaciju kože, brijte se laganim i dugim potezima. Saperite brijač između svakog poteza jer može da se zapuši dlačicama.
  6. Obrijte Venerin brežuljak koliko želite, a potom saperit gel za brijanje. Ponovite korake od 3-5 ako ste promašili neko mesto.
  7. Ako želite detaljnije da obrijete taj deo, ponovo nanesite gel na Venerin brežuljak i laganim, dugim pokretima brijte se sada u smeru suprotnom od rasta dlake. Prestanite sa ovim istog trenutka ako uočite iritaciju ili bol.
  8. Potom obrijte unutrašni deo butina i stidnih usana. Izaberite koju stranu biste želeli prvo da obrijete. Možda će vam biti lakše da počnete sa stranom koja je suprotna ruci koju najviše koristite, npr. ako ste desnoruki, počnite prvo sa levom stranom unutrašnje butine.
  9. Okrenite stopalo noge čiju unutrašnju stranu butine brijete u stranu, tj. stavite levo stopalo na zid ako brijete levu stranu unutrašnje butine.
  10. Nagnite se malo napred ako želite da vidite površinu koju brijete.
  11. Pokvasite zonu i nanestite gel za brijanje na levu ili desnu stranu unutrašnje butine i stidne usne, u zavisnosti koju stranu trenutno želite da brijete. Vodite računa da vam gel ili neko drugo sredstvo za brijanje ne uđe između stidnih usana.
  12. Ponovo se brijte laganim horizontalnim potezima sa unutrašnje strane, tj. ako brijete levu stranu, brijte se sa leva na desno. Budite veoma pažljivi. Možda biste mogli da još više raširite noge kako bi koža koju brijete bila zategnuta, da ne biste naleteli na naboranu kožu prilikom brijanja.
  13. Saperite višak gela za brijanje.
  14. Ponovite korake od 9-13 pri brijanju suprotne strane.
  15. Kada završite sa tuširanjem, polagano osušite bikinu zonu tapkanjem sa suvim peškirom. Možda biste mogli da nanesete blagi losion na vaš Venerin brežuljak. Bebi puderi i losioni su takođe veoma dobri. Medicinski gelovi nakon brijanja koji su posebno namenjeni za tretiranje bikini zone su veoma korisni tokom prvih nedelja posle brijanja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *