Kako izliti nokte

Vekovima unazad, lepše polovine vode računa o svojoj lepoti.

Sve češće se iznenadite kako muškarci primećuju lepe i negovane ženske nokte. Ne, nije crvena boja samo ono što ih privlači… Ne biste verovale koliko njih kod žena prvo primeti upravo nokte, pa čak i to kako su namazani. Napravite mali eksperiment i sledeći put kad upoznate nekog novog, obratite pažnju na to kako reaguje na Vaše negovane ruke i lepe nokte.
izlivanje-noktiju

Kako se izlivaju nokti

  1. Prvo sto morate da uradite jeste da pogurate zanoktice sa guralicom, možete ih i iseći sa makazicama predviđenim za to.
  2. Kada to uradite, uzmite turpiju granulacije 120, i istupijajte nokatnu plocu, pažljivo, ali opet detaljno. To možete proveriti tako što ćete nokat okrenuti ka svetlosti i videti da li se negde sija. Nakon turpijanja nokat ne sme da se sija, vec bi trebalo da bude beličast, matiran.Vodite racuna da ne isturpijate mnogo, jer nokat može da “oboli“.
  3. Kada isturpijate, nikako ne smete dodirivati nokat. Sada je red na prajmer, naravno, ako gel koji koristite to zahteva. Sačekajte da se prajmer osuši, i krećemo u akciju.
  4. Uzmite šablon u ruke (postoje metalni i papirni, trebate oba isprobati da biste videli koji vam više odgovara), morate šablon “zabiti“ između nokta i mesa, što se u narodu kaže, u živac, i stegnite ga da se ne pomera.
  5. Sledeći korak je malo lakši ali se mora voditi računa i ovde. Uzmite gel sa četkicom, i polako sa nokatne ploče vucite na šablon. Pazite da gel ne stavite preko zanoktice, jer će u suprotnom, ući vazduh ispod gela, i vrlo brzo spasti sa nokta. Stavite nokat u lampicu i sušite dva minuta.
  6. Kada izvadite nokat iz lampice, obrišite papirnim tupferom i alkoholom onaj lepljivi deo koji je nemoguće osušiti u lampici.
  7. Sada je vreme za oblikovanje nokta. Turpijom granulacije 180/240 isturpijajte željeni oblik nokta. Kada to završite, blok turpijom isturpijajte gornji sloj nokta ako imate neravnina, i prašinu očistite nekom čistom četkicom.
  8. French linija se mora raditi tačkalicom, jer su većina french gelov jaka gusta, i ostaće pokreti četkica. Možda ćete se ovde pomučiti, ali sve se uvežba. Posle french linije se nokat nikako ne turpija niti briše alkoholom.
  9. Kada završite sa french linijom, stavite još jedan sloj gela.
  10. Nokti su gotovi.
  11. Ukoliko nemate vremena da sami radite izlivanje noktiju, posetite salon lepote za najbolje rezultate.

Neophodne stvari

Za ovaj posao vam je potrebno da odredite koju ćete marku gela koristiti, prajmer ako to gel zahteva, turpije granulacije 120, 180, 240 i blok turpija. Zatim potrebni su šabloni za izlivanje, alkohol, papirni tupferi, guralica za znoktice, četkice za gel veličine 4 i 6, četkica za prašinu, beli (krem ili kreč) gel. I naravno, vaša volja.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marija Milojevic

studentkinja drumskog saobracaja. Obozavam ovu delatnost.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *