Kako izbeliti zube

Vaše zube možete izbeliti prirodnim putem, a možete se obratiti i stomatologu. Veliki broj ljudi kod sagovornika prvo obrati pažnju upravo na zube. To je iz raloga što na taj način dobijamo sliku higijene dotične osobe, njegovim navikama i brigama. Osobe sa belim i urednim zubima se više osmehuju, pa su samim tim lepše i prijatnije društvo. Za blistavno beli osmeh ponekad je i kućna radionica dovoljna.
U ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta uz koje možete u manjoj ili većoj meri da izbelite vaše zube.

Kako izbeliti zube

Kako izbeliti zube

  1. Paste za zube. Naravno prvo od čega možete početi je pasta za zube. Isprobajte razne proizvođače dok ne ustanovite koji vam proizvod najviše odgovara. Slobodno konsultujte i vašeg zubara i pitajte ga da vam preporuči pastu koja bi imali najveći efekat na izbeljivanje zuba. Pored odabira paste, jako je bitno da vaše zube trljate i perete pravilno, minimum 3-4 minuta, i da redovno menjate četkice jer se upravo na njima skupljaju bakterije. Četkice menjajte na mesec dana. Detaljniji tekst na temu: Kako odabrati pastu za zube.
  2. Gel za beljenje zuba. Američki proizvod White Light pokazao se kao odlično rešenje koje ne oštećuje gleđ (caklinu) zuba. Lako se koristi i jedan tretman u trajanju od 5 do 7 dana možete odraditi sami bez odlaska stomatologu.
  3. Soda bikarbona. Pre pranja zuba, pomešajte supenu kašiku bikarbone sode sa nekoliko kapi jabukovog sirćeta i dobro ih istrljajte. Nakon toga operite zube uz pomoć svoje paste.
  4. Voće. Povremeno istrljajte zube sveže izgnječenim jagodama ili unutrašnjom stranom pomorandžine kore ili limuna. Nakon ovog postupka, obavezno odmah operite zube da bi se šećer iz ovih voćki uklonio.
  5. Pazite šta pijete. Izbegavajte crno vino, čajeve koje boje zube i kafu u velikim količinama. Ako ih pak pijete redovno, posle unosa, promućkajte usta ili operite zube obavezno.
  6. Belilo. Ovo je jedno od najjajednostavnijih metoda ali nemojte očekivati neverovatne rezultate. Prednost belila je što se lako može nabaviti u obliku olovke i jednostavno ga možete poneti sa sobom i koristiti u svakoj prilici.
  7. Poseta stomatologu. Za holivudsko bele zube, obratite se stomatologu. Danas postoji veliki broj metoda koje se primenjuju za izbeljivanje zuba. Jedna od najefikasnijih je izbleljivanje laserom, čiji proces traje nešto manje od sat vremena. Ova metoda je naravno i jako skupa, dok postoje i one jeftinije, a uspeh je zasiguran.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija
Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Jabukom trljati zube je takodje jedan od odlicnih efekata kako bi se otklonila necistoca.Nravno mnogo je efikasnija cetkica i pasta ,ali ukoliko nismo u mogucnosti ,eto jos jedan od trikova.Dakle-jabuka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *