Kako napraviti cvet suncokreta od papira

Saznajte kako da napravite cveće od papira koristeći braon papir iz zanatske radnje! Možete napraviti suncokrete kako biste dobili ideju za dekorisanje zabava ili za ukrašavanje sobe za devojčice. Možete napraviti ovo cveće bilo koje veličine. Može biti vrlo zanimljivo ukoliko ovo pravite sa decom jer im tada možete objasniti koja je uloga suncokreta, zašto izgledaju kao sunce i zašto ga pčele vode…
Cvet suncokreta od papira

Kako napraviti cvet suncokreta od papira

  1. Od braon papira napravite obrlik za latice suncokreta. Najbolje je da bude u obliku suze. Veličina šablona će da zavisi od toga koliki suncokret želite da napravite. Napravite 8 do 10 takvih latica.
  2. Napravite nove latice, koje su otprilike oko 1/3 veličine prvih latica. Ove latice će se naći u drugom redu suncokreta i treba da budu manje od prvih. Napravite isto oko 8 do 10 latica.
  3. Kada završite sečenje svih latica, uzmite svaku i izgužvajte ih u loptu. To će učiniti da latica ima zanimljiviji izgled i dobiće novu dimenziju toga.
  4. Uzmite jednu laticu, savijte joj krajeve (donji deo) ka sredini i zahevtajte taj deo.
  5. Ponovite postupak za sve latice.
  6. Razvucite veliku foliju i stavite sve latice na nju. Uzmite braon sprej i poprskajte ih. Nakon toga poprskajte ih žutim sprejom, kako biste dobili sjaj. Nanesite dva sloja. Ne brinite da treba da budu savršeno isprskani.
  7. Uzmite limenku od braon spreja i isprskajte vrh svojih latica. Jednostavan potez spreja će biti dovoljan.
  8. Uzmite karton i isecite ga u obliku kruga. Napravite dva kruga. Neka vam bude šablon za oblik.
  9. Braon spejom isprskajte oba kruga.
  10. Kada se osuši, uzmite pištolj za lepak i zalepite 3/4 puta sa unutrašnje strane.
  11. U centar kruga stavite malu količinu sunđera i lepkom zatvorite. Time ćete učiniti da unutrašnjost mude mekanija.
  12. Latice ugurajte u kraj centra kruga i spajate ih pištoljem za lepak. Počnite prvo sa manjim laticama. Neka između svakog bude oko 2 cm razmaka.
  13. Iza njih stavite veće latice, stavljajte ih tamo gde je ostao slobodan prostor kod malih latica.
  14. Uzmite drvene perlice i lepkom ih zalepite na centar suncokreta. Oni treba da simbolizuju suncokret koji će posle biti za grickanje.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , , , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nataša Uskoković

Avatar photo

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Lepo, korisno i zabavno! Obožavam ove „uradi sam“ ukrase. :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *