Kako tumačiti snove

Naši snovi pružaju nam uvid u naše psihičke probleme i podsvesne želje kojih u budnom stanju često nismo svesni. Mogu nam čak pomoći u rešavanju mnogih problema a potrebno je samo malo vremena da razmislimo o njima i da ih protumačimo. Tumačenje snova može biti korisno svima a ne samo onima koji su duboko zainteresovani za duhovnost i podsvesno.
Tumacenje snova

Kako tumačiti snove

  1. Vodite dnevnik snova
    Naučite kako da tumačite svoje snove i imaćete pristup u nedostupni deo svoje ličnosti. Tumačenje snova ima više smisla kada imate jasnu sliku vaših snova, umesto niza maglovitih slika kojih pokušavate da se setite. Pamćenje i tumačenje snova je mnogo lakše kada se pripremite za to. Vodite dnevnik snova. Pored kreveta čuvajte beležnicu i svakog juta kad se probudite zapišite šta ste sanjali. Neka vam ovo postane svakodnevna rutina. Posle budjenja moguće je setiti se mnogih detalja iz snova nego tokom dana kad sve bude u svesti prekriveno mnogim dnevnim dogadjajima .Zapišite sve, čak i ako to nema smisla. Stvari koje nemaju smisla ili su Vam neumesne mogu biti najvredniji uvidi u vašu podsvest.
  2. Izbegavajte korišćenje sanovnika
    Izbegavajte korišćenje pomagala za tumačenje snova kao što je sanovnik. Vaši snovi su odraz vaše ličnosti i pripadaju samo vama. Sanovnik za tumačenje snova može biti od pomoći pokazujući stvari na vrlo uopšten način ali njegova vrednost je vrlo ograničena, za potpuno razumevanje šta vaš san znači, uvek siđite u dubinu svoje duše, vaših trenutnih životnih okolnosti i konteksta sna i budnog života.
  3. Krenite od najočiglednijeg značenja
    Pre nego što uronimo dublje, uvek analiziramo san na svom najosnovnijem nivou i vršimo potragu za najočiglednijim značenjem .
    Neka pitanja za tumačenje vašeg sna uključuju:

    • Šta prepoznajete iz budnog života? Na primer, možda ste uveče izgubili ključeve od kola i vaš san vam pokazuje da ste ih ostavili u fioci umesto uobičajenog mesta na zidu. U tom slučaju, verovatno nema potrebe da se pitaju šta ključevi i traženje nečega u snu simbolizuju!
    • Da li vidite stvari u vašem snu kao da ste ih već doživeli?Ponekad mi sanjamo o nečemu što smo uradili, TV emisiji, ili nečemu što smo pročitali na internetu ili u knjizi, a naša podsvest nas u snu uvodi u taj besplatan šou. Značenje iza ovoga je verovatno jednostavna zabava,vaš um samo vrti masu informacija zabavnog karaktera kojim ga svakodnevno punite uvodeći i vas u taj svet.
    • Ako san prikazuje realnu životnu situaciju.Razmislite da li postoje posebni događaji koji se dešavaju u vašem svakodnevnom životu koji imaju elemente slične onima u snu? Možda se san koji bavi ovim događajima na direktan način.Ako je tako posao tumačenja sna je jednostavan.
    • Ako ste se svadjali sa mamom, a vi sanjate svadju sa njom ili nekim drugim, već imate odgovor na to šta konkretno znači san.
  4. Tumačenje snova o poznatim dogadjajima i objektima
    Snovi koji su jasni sa prepoznatljivim objektima i događajima su veoma korisni.Oni su sredstvo kojim vas podsvest upozorava na važnost nekih problema koje možda zanemarujete ili im ne pridajete značaj. Ako iznova i iznova sanjate o svadji sa mamom, to je više nego samo odraz dnevnih događaja. San pokazuje da vam ovo pitanje smeta toliko da ostaje sa vama celu noć, a to je nešto što bi trebalo da bude što pre razrešeno u budnom stanju život. Snovi o stvarnim životnim pitanjima koje treba rešiti mogu vam pomoći da shvatite rešenje. Istorija je puna pronalazaka započetih u snovima, od naučnih otkrića do mode.
  5. Tumačenje apstaktnih snova
    Analizirajte emocije koje ste se imali u snu. Snovi često dolaze do nas putem metafore, kao slagalica nas čekaju da ih sklopimo. Mnogo je teže da shvatite značenje potpuno apstraktnog sna nego značenje sna sa očiglednim vezama iz vašeg budnog života. Ali svi vaši snovi, apstraktni ili ne, dolaze od vas, a oni svi imaju neku vrstu lične istine i značenja. Obratite posebnu pažnju na emocije koje izaziva san, to je ključ da se otkrijem šta on znači .
    ova pitanja:
    Sa kakvim se emocijama završio san? Koje su glavne emocije koje proizilaze iz sna?
    Kada ste nedavno osetili tu emociju u budnom životu? Vrlo je verovatno da su vaše emocije u snu ponavljanje emocije iz prethodnih dana ,ako ste ljuti na nekoga, ili osećate da nećete uspeti da uradite nešto, strah od nečega ili osećaj sreće što ste se videli sa dragom osobom.
    Potražite ključne slike koje se ističu u vašem snu i uporedite ih sa vašim emocijama. Posle malo vežbe lako ćete protumačiti svaki svoj san mnogo bolje od svakog profesionalnog tumača snova jer vi najbolje poznajete sebe, svoj život i odnose sa drugim ljudima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

Kako je Afrika dobila ime

Čim čitate ovaj članak, verovatno ste se zapitali kako je Afrika dobila ime. Pre nego …

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *