Kako se primenjuje 90-dnevna Un dijeta

Dijeta 90 dana kod nas je poznata i pod imenom UN dijeta ili dijeta Ujedinjenih nacija, vrlo je popularna, a prvenstveno zbog toga što daje odlične rezultate u skidanju kilograma.

Dani tokom Un dijete su podeljeni na: proteinski, skrobni, ugljenohidratni i voćni. Un dijeta se primenjuje tako što svakog četvrtog dana koristimo isti jelovnik. Počinjemo sa proteinskim i ponavljamo redom dok ne dostignemo ciljanu težinu.Za 90 dana na Un dijeti može se skinuti i više od 20 kilograma.
Za doručak se svakog dana jedu dve voćke iste vrste npr. dve jabuke, dve kručke, dve kajsije…
Un dijeta
Evo kako treba da izgledaju ručak i večera zavisno od dana.

Kako se primenjuje 90-dnevna Un dijeta

  1. Prvi dan  -proteinski
    Ručak: kuvano ili pečeno meso bilo koje vrste u količini 3 šnicle (jedna 180 grama), kriška integralnog ili crnog hleba i salata u neograničenoj količini.Meso možete zameniti istom količinom (tri) kuvanih ili pečenih jaja. Prvog dana su dozvoljeni sir i mleko. Posle ručka obavezno popijte 2 dl supe (bistre supe, bez testenine) Večera: isto kao i za ručak, samo bez supe. Jedno od glavnih pravila primene Un dijete je:
    – Ono što ste ručali, morate i večerati, dakle ako ste ručali meso, isto ćete i večerati, a ako ste jeli jaja, za večeru uzmite opet jaja.
  2. Drugi dan – skrobni
    Ručak: možete jesti pasulj, grašak, boraniju, pirinač, krompir i slično skrobno povrće, obavezno kuvano, uz dodatak svih začina radi boljeg ukusa (so, biber, „vegeta“, koncentrat paradajza i sl.). Uz to možete uzeti jednu krišku integralnog ili crnog hleba i salatu. Večera: isto kao i ručak, ali u manjoj količini i barem 2 do 3 sata pre spavanja.
  3. Treći dan – ugljenohidratni
    Ručak: ručajte bilo koji oblik testa uz dodatak začina (kečap, origano, povrće i sl.). U obzir dolazi bilo kakva testenina, slano pecivo pa i pica vegetarijana.
    Večera: dva parčeta torte, ili 3-4 kolača ili 3 kugle sladoleda i obavezno jedno rebro čokolade za kuvanje.
  4. Četvrti dan-voćni
    Tokom ovog dana jede se isključivo voće.Preporučije se sveže ali ako niste u mogućnosti da ga obezbedite možete pojesti i nešto suvog voća kao zamenu ali ono nikako ne bi smelo da bude zašećereno veštačkim šećerima.Ovo važi samo za izuzetne prilike a sveže voće treba da bude zastupljeno u većni obroka tokom primene dijete 90 dana.
  5. Tokom primene Un dijete, jednom mesečno treba da imate vodeni dan koji uvek treba da sledi posle voćnog dana, a posle njega sledi opet proteinski dan.
    Kafu i čaj (po mogućnosti bez šećera) možete piti tokom svih dana Un dijete ali bez preterivanja dve šoljice su sasvim dovoljna količina. Možete da pijete i prirodne voćne sokove, ali vodite računa da je u njima nema dodatog šećera.Gazirana pića,pivo,vino i žestoka pića nisu dozvoljeni Posle završene dijete možete nastaviti sa svojom uobičajenom (normalnom) ishranom, s tim da još sledećih 90 dana za doručak jedete voće. Ako u ta sledeća 3 meseca izgubite još 3 kilograma, znači da je došlo do promene u metabolizmu.Svakako pzite na količinu hrane tokom svakog obroka a posebnu pažnju obratite na obilne večere u kasnim večernjim satima jer mogu poništiti sve rezultate koje ste postigli za 90 dana.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Kakopedija

Avatar photo
Kreator sajta kakopedija.com. Sajt sam pokrenuo u želji da napravim portal na kome će posetioci moći da podele svoje znanje, savete i iskustvo i tako pomognu drugima.

SLIČNO

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Odlična dijeta. Ja sam je pridržavala i daje odlične rezultate. Samo je veoma važno da se nastavi sa 3 meseca održavanja inače se sve vraća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *