Kako se pravi snežna kugla

Iako su praznici prošli, Nova godina, Božić bez imalo snega ove kugle mogu biti savršen ukras u bilo koje doba godine, poklon dragom biću za rođendan, godišnjicu ili bilo koji drugi datum jer mali znak pažnje i lep gest svakog obore sa nogu.

Svi su oduševljeni ovim kuglama koje su postale jako popularne na svim internet sajtovima sa fotografijama i ima sijaset različitih saveta kako ih napraviti a ja ću podeliti sa vama jedan ekonomičniji s obzirom u kakvom vremenu živimo. Pored toga što ćete uštedeti koji dinar jer opšte je poznato da i same kugle nisu jeftine možete provesti sjajno kreativno vreme sami ili sa svojom decom ukoliko ih imate, jer su ona apsolutno poludela za njima, mada ni mi stariji ne kaskamo za njima.

snezna kugla

Kako se pravi snežna kugla

  1. Za početak ću napisati šta je sve potrebno za jedno ovakvo malo čudo
    • čista tegla, u marketima se može kupiti za nekih 20 dinara. možete upotrebiti stare od ajvara, krastavčića, marmelade… može biti čaša od vina ili zvona za kolače, zavisno od toga kakvog oblika želite da bude i vašeg istančanog ukusa.
    • destilovana voda
    • glicerin koji se kupuje u apotekama za svega nekih 100 dinara.
    • plastične igračkice iz kinder jaja ili meka uglavnom neka životinjica, Deda Mraz, jelka, pustite mašti na volju.
    • epoksi smola mada ukoliko ne možete u Srbiji nju pronaći lepak će biti najbolja zamena.
    • šljokice
  2. Prvo proverite dа li je vаša tegla očišćena i osušena temeljno. Na vrh poklopca lepkom nalepite željenu igračku i sačekajte da se osuši.Ukoliko imate epoksi, epoksi će biti vаša nаjboljа odbrаnа protiv vode tokom vremenа, аli može biti mаlo debelа i smrdljivа pа budite sigurni dа gа koristite u sklаdu sа uputstvimа proizvođаčа. Popunite vаšu teglu destilovanom vodom.
  3. Sledeće, dodаjte kаp glicerinа sа vodom. Ako dodаte previše može se desiti da postane previše zdepasto i gusto,zato gledajte da količinu glicerina upotrebite u zavisnosti od toga kolika vam je tegla. Za manje tegle jedna kap će biti dovoljna. Ali ne preskočite ovаj korаk jer glicerin pomаže dа suspenduje sjаj u vodi dаjući mu tаj efekаt padanja snega. Dodajte šljokice, jedna kutijica (kod kineza ima da se kupi) je sasvim dovoljna. Ukoliko vam se ne dopada uvek možete dodavati po malo do željenog izgleda. Za najbolji rezultat koristite krupnije šljokice jer daju najverniji vizualni efekat nalik snegu.
  4. To je sve.
    Zavrnite poklopac na koji ste već nalepiti figuricu i dobro promućkajte. Ukoliko želite možete obojiti poklopac ili nešto nacrtati na njemu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *