Kako najjednostavnije ukovrdžati kosu

Opšte je poznato da žene, koliko god dobro izgledale, često nisu u potpunosti zadovoljne svojim izgledom i stalno imaju potrebu za nekom promenom. Pa tako, one koje imaju kovrdžavu kosu žele da je isprave, a one koje imaju ravnu kosu žele da je uviju i ukovrdžaju. Spremne su da provedu sate i sate u frizerskim salonima, da potroše brdo para kako bi imale idealnu frizuru, jer je to prvo što muškarci primećuju na ženi – lepo oblikovana i negovana kosa. Evo ideje kako da uvijete svoju kosu bez ijednog potrošenog dinara, bez skupih preparata, figara, pegli i sličnih aparata koji znatno oštećuju kosu. Potrebno je samo malo vašeg vremena i dobre volje.

kovrdzava kosa

Kako najjednostavnije ukovrdžati kosu

  1. Uzmite neku staru majicu koju više nećete nositi (sigurno imate bar jednu takvu među onim brdom stvari u vašem ormaru). Najbolje je da majica bude pamučna. Operite je i osušite, a zatim isecite makazama na trakice (širine oko 2 cm, dužine oko 10 cm)
  2. Operite kosu šamponom i regeneratorom koji najviše odgovaraju vašem tipu kose, zatim je dobro protrljajte peškirom
  3. Blago prosušite kosu i pre uvijanja je dobro rasčešljajte kako se ne bi umrsila.
  4. Kosu izdeliti na pramenove. Uzeti jedan pramen i prvo ga uvijati prstima, pa na kraj tako uvijenog pramena staviti sredinu krpice i zatim taj isti pramen zajedno sa krpicom uvijati na gore i vezati krpicu. Ovaj postupak ponoviti sa svim pramenovima, dok ne uvijete celu kosu.
  5. Ostaviti krpice par sati na glavi, a zatim ih jednu po jednu odvijati. Kada su sve krpice odvijene, blago proći prstima ili širokim češljem kroz pramenove i oblikovati frizuru koja će sigurno trajati bar 3 dana.
  6. Može se napraviti više varijacija ove frizure. Na primer, ako želite da vam kovrdže budu sitnije izdelite kosu na tanke pramenove, a ako želite krupne kovrdže, neka pramenovi budu deblji. Takođe, krpice možete uvijati skroz do temena kose, ako želite da uvijete celu kosu, ili do polovine, ako želite da uvijete samo krajeve.
  7. Najbolje je da ovo radite pre spavanja, kako biste ujutru imali gotovu frizuru i u tom slučaju ne morate da sušite kosu pre uvijanja, jer će do jutra sigurno biti suva. Međutim ako ovo radite u toku dana, obavezno je blago prosušite (kosa treba da bude vlažna, a ne mokra) kako biste u što kraćem vremenu imali gotovu frizuru.
  8. Krpice sačuvajte za sledeći put
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Zarić

Avatar photo
Volim da istražujem. Putovanja, dobra muzika i čitanje knjiga su mi pasija. Završila sam filološki fakultet.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Može i bez krpica, ali ce ispasti krupnije lokne. Dovoljno je posle pranja na kosu staviti malopene, podeliti u dva dela, uviti oko prsta i pričvrstiti gumicom za kosu i tako prespavati

  2. Avatar photo

    U pravu ste, tako je još brže i jednostavnije, ali su lokne krupnije. Sve zavisi ko kakvu frizuru želi da napravi… :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *