Kako napraviti kačamak

Kako napraviti kačamakKačamak je tradicionalno jelo Srbije, Bosne, Bugarske, Makedonije i Crne Gore. Takođe u Makedoniji možete čuti da ga zovu „Bakrdan.“ Jelo se pravi od brašna. Najčešći prilozi su mu kromir, sir i kajmak.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako napraviti kačamak.

Potrebni sastojci:

– 500g brašna
– oko 4l vode
– so, mast

Način pripreme:

Uzmite veliku šerpu, stavite malo manje od 4l vode, posolite je i dodajte kašiku masti. Stavite je na vatru i kad dobro provri sipajte polako brašno, sa visine, ne prestajući da mešate drvenom varjačom.

Kada ste sipali svo brašno, nastavite da mešate varjačom sve dok masa ne dobije određenu gustinu. Kada vidite da je kačamak postao dovoljno gust možete ga staviti u nekakav kalup ili tanjir.
Priloge možete stavljati po želji, a koji najbolje idu uz kačamak su već pomenuti u uvodu.

Prijatno!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

hrskava piletina

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom

Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *