Kako čaj od nevena utiče na zdravlje

Neven zauzima visoko mesto među biljkama koje leče kancerogene tumore. Čaj od nevena pročišćava krv i žuticu, podstiče cirkulaciju i ubrzava zarastanje rana. Mast od nevena pomaže kod upale vena, gljivičnih oboljenja i raka kože. Sveže isceđen sok nevena uklanja staračke pege, kancerozne mrlje i promene pigmenta na koži.
caj od nevena

Kako čaj od nevena utiče na zdravlje

  1. Čaj protiv prehlade
    Napravi se mešavina cveta nevena, zove, lipe, crnog sleza i lavande. Od svake biljke po 20 grama. Za pripremu se uzimaju tri kašike mešavine, koja se prelije sa pola litre vrele vode. Treba da odstoji dva sata, nakon čega se ocedi i pije tri puta dnevno.
  2. Čaj protiv povraćanja
    U jednu šolju čaja od nane ili kamilice se sipa jedna kafena kašika isceđenog soka od listova nevena i to se pije dok je čaj mlak.
  3. Čaj protiv bolesti želuca
    Dve do četiri kašike suvih cvetova i listova nevena se prelije sa pola litre vrele vode. Ostavi se da odstoji 10 minutai procedi. Uzima se po jedna kašika na sat vremena, i to pet dana.
  4. Čaj za smanjenje menstrualnog krvarenja
    Napravi se mešavina od 20 gr nevena, 40 gr rusomače(voli me – ne voli me) i 40 gr nane. Za pripremu se dve kašike prelije sa pola litre vrele vode i ostavi da odstoji 15 minuta. Tad se procedi. Čaj se pije u gutljajima, po dve šolje dnevno.
  5. Oblog protiv opekotina
    Kuvati 10 minuta dve do tri šake svežih ili suvih cvetova nevena u litri vode. Procediti i natopiti gazu, pa obloge stavljati na opečena mesta.
  6. Melem za rane
    Pomešati 100 gr izmlevenih listova i cvetova nevena sa 100 gr putera. Zagrevati uz stalno mešanje. Procediti kroz gazu i čuvati u staklenoj tegli.
  7. Protiv ekcema
    Preliti 5 gr suvih cvetova nevena sa 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Stavljati obloge natopljene ovim čajem na rane.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

djumbir

Kako iskoristiti prednosti đumbira

Đumbir je višegodišnja začinska biljka poreklom iz Kine, odakle su je ljudi preneli u Indiju, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *