Kako postati majstor PES-a

Pro Evolution Soccer 2013 je video-igra koju izdaje japanska kompanija Konami i predstavlja simulaciju fudbala. Jedan od najpoznatijih modova je „fudbalski život“ koji se deli na tri dela – Master liga, Postani Legenda (become a legend) , Master liga onlajn.

Ovu igru igraju svi od 7-107 godina i jedna je od najpopularnijih igara na svetu. Svako ko voli PES ne može da zamisli da barem jednom nedeljno sa drugovima do jutra, uz grickalice i sokove, ne igra ovu igru.
Svako može da igra PES ali ne može svako biti majstor. A kako to postati možete saznati u ovom članku.

pes majstor

Kako postati majstor PES-a

  1. Potreban vam je “jak“ računar kako vam igra ne bi “seckala“.
  2. Uključite džojstik (ne možete postati majstor igrajući na tastaturi, verujte mi) i pokrenete igru.
  3. Greška mnogih je kada instaliraju igru odmah misle da sve znaju i počnu da igraju. E tu je greška. Bilo da ste početnik ili iskusan igrač, kada izađe nova verzija prvo odete na mod “Training“ i tu provežbate sve inovacije koje je Konami uveo i u startu ste u prednosti u odnosu na druge koji to ne urade.
  4. Dok vežbate, najbitnija stvar je da koristite analog, umeće igranja na njemu odvaja amatere od pravih majstora. A i bez analoga ne možete izvoditi driblinge koji će vaše protivnike ostaviti bez daha.
  5. Slobodni udarci su ključ pobede i oni takođe odvajaju amatere i profesionalce. Svako ko igra PES zna koja je draž postići gol i slobonjaka, to demorališe protivnika. Ako izvodite slobodnjake sa 20 metara, usmerite kursor levo ili desno, tako da lopta stoji 1 cm od gola, pritisnete 1/3 šuta, držite strelicu na dole i X. Tako ćete plasirati loptu. Ako je daljenost 25+ metara, sve je isto što se tiče postavljanja lopte samo što stisnete 2/3 šuta i držite trougao.
  6. Malo njih zna da felšira loptu. Naučite da felširate i budite noćna mora vašim protivnicima jer ćete im davati golove iz nemogućih pozicija i uglova. Držite L2, stisnite šut i stranu na koju felširate. Sve to možete raditi na treningu, bićete odušavljeni koliko će vam se završnica poboljšati.
  7. Ako ste dovoljno izvežbali sve to, e onda krećete sa utakmicama. Idite postepeno, u tome je ključ uspeha. Nemojte odmah staviti na “Top player“, pa niko se nije naučen rodio. Krenete od “begginer“ pa sve postepeno to “Top player“.
  8. Nikada ne igrajte sa istim timom (Barselona, Real, Bajern…). Igrajte na random, takozvanu “kocku“. Stisnete šut pa šta ispadne. Tako se vežba i postaje majstor.
  9. Pobedili ste Barselonu sa Benfikom na “Top player“ sa 5:0. E sada ste spremni da “perete“ svoje drugare. Telefon u ruke, ugovorite vreme i mesto i pokažite im šta ste naučili. Srećno.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivan Despotović

Obožavam sport. Volim kvizove znanja. Od svih salata najviše volim roštilj. :)

3 komentari

  1. Avatar photo

    Aaaaa, znaci tako se igra taj PES koji moj decko igra svaki dan :)
    Mogu li i devojke da budu uspesne u igraju PESa?

  2. Idealna žena ili igra PES ili kupuje svom dečku/mužu džojstik. Tako da je odgovor: Da, naravno! :)

  3. Avatar photo

    Компјутер без ПЕС-а, ко сарма без меса! ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *