Kako izabrati puder

Kako izabrati puderAko se pitate kako izabrati puder, na pravom ste mestu. Tečni puder je obavezan deo šminkanja za masnu kožu. Kod suve kože treba biti obazriv i koristiti hidratantne masnije pudere koji hrane kožu lica. Za normalnu kožu najbolji je vrlo tečan puder.

1) Nanošenje tečnog pudera je prvi korak u šminkanju. Tako licu dajete prirodan i svež izgled. To je vrlo važno da je neprimetne nijanse odnosno da je u tonu kože vrata jer na taj način neće biti primećen prelaz. Ovo je posebno važno ako želite da se bore na vratu što manje primećuju.

2) Mat tečan puder je namenjen za masnu kožu jer prekriva prirodan sjaj kože. Za suvu kožu ili prekrivanje bora lica najbolji efekta se postiže koristeći krem-puder koji kožu čini prijatno glatkom.

3) Što je tečni puder gušći, to bolje prekriva. A ako je puder gušći nego sto treba dodajte malo hidratantne kreme.

4) Puder u prahu treba da je za nijansu svetliji od tečnog pudera tj vaše kože. Izbegavajte pudere sa svetlećim česticama osim za specijalne večernje prilike.

5) Za masnu kožu obavezno koristite oil free pudere tj pudere bez ulja, na bazi vode. Na svakom puderu mora biti naznačeno da li je na sadrži ulje. Za suvlju kožu prepuručuju se uljani puderi.

6) Žućkasto-bež ton je idealan za dnevnu šminku jer izgleda najprirodnije. Najbolje je nijansu pudera isprobati na unutrašnjoj strani ruke pre kupovine po dnevnoj svetlosti.

Napomene:

– Ukoliko imate veoma neizjednačen ten lica ili crvenilo kao podlogu koristite puder za prekrivanje koji se prodaje u manjim kutijama sa specijalnim sunđerom.

– U slučaju pega ili velike razlike u tonovima kože lica koristite više pudera. To je savet profesionalnih šminkera za postizanje ujednačenog tena i kada to skoro izgleda nemoguće.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *