Kako uz pomoć jabuka napraviti maske za sve tipove kože

Jabuke su odavno preporučene za dobro zdravlje i za lepotu, kako iznutra tako i spolja. Osim što su jako zdrave kao voće, mogu se iskoristiti i za pravljenje maski za lepotu kože, koje su po mnogima mnogo bolje nego maske koje se mogu kupiti u prodavnicama. Mogu se koristiti za pravljenje maski i za masnu i za suvu kao i za kožu sa aknama.
jabuke lice

Kako uz pomoć jabuka napraviti maske za sve tipove kože

  1. Da bi ste napravili masku za masnu kožu potrebno je da ispečete jednu kiselu jabuku u rerni. Umotajte je u foliji i tako pecite. Nakon toga uklonite koru, a zatim od jabuke napravite pire i dobro ga umutite. Dok je smesa još uvek topla nanesite je na umiveno i osušeno lice, vrat i dekolte. Prekrijte tankom plastičnom folijom. Lezite i opustite se pola sata, a nakon toga operite lice najpre mlakom, a zatim hladnom vodom kako bi se pore skupile.
  2. Da bi ste napravili masku za suvu i dehidriranu kožu od jabuka takođe je potrebno da ispečete jednu kiselu jabuku u rerni i da od nje napravite pire. Zatim tu dodajte kašičicu pavlake, pola kašičice meda i pola kašičice AD vitaminskih kapi ili istu količinu maslinovog ulja. Dobro umutite masku i dok je još uvek topla nanesite na lice, vrat i dekolte i držite oko pola sta ispod plastične folije. Masku zatim operite mlakom vodom, pa na kožu nanesite hranljivu noćnu kremu. Ova maska će vam dosta osvežiti kožu, činiće je mlađom a i ublažava bore.
  3. Da bi ste napravili masku za kožu sa aknama, ispecite jabuku i napravite pire. Tu dodati pečenu glavicu crnog luka, kašičicu meda i malo sode bikarbone. Crni luk je takođe veoma lekovit jer izvlači gnoj i smiruje upalne infekcije. Najbolje bi bilo da vam neko nanese ovu masku preko vlažne gaze dok ležite. Maska treba da bude topla, a preko nje možete staviti i foliju ali i peškir da bi se što duže zadržala toplota. Maska je jako lekovita pa je dobro da se drži između jednog i dva sata. Kad je skinete papirom obrišite kožu da bi na njoj još neko vreme ostao film. Možete stavljati ovu masku svake večeri dok vam se koža ne smiri.
  4. Da biste napravili masku za kožu sa crvenilom potrebno je da jednu veliku jabuku izrendate i kuvate u 150 grama mleka. Kad se napravi gusta kaša ostavite da se malo prohladi. Potom umešajte jedno žumance da dobijete kompaktnu masu. Ovu masku možete stavljati svakog dana i stavljati sedam dana ili čak i duže dok vam se crvenilo ne izgubi. Držite je oko pola sata a zatim isperite mlakom vodom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *