Kako izlečiti glavobolju

Lečenje glavoboljeGlavobolja je jedna od najčešćih tegoba sa kojima se svakodnevno suočavamo. Ako su isključeni ozbiljni uzroci, lečenje glavobolje može biti efikasno i prirodnim sredstvima.

Kako izlečiti glavobolju prirodnim putem?

1) Nekoliko kapi ulja od matičnjaka ili ljute nane utrljajte kržnim pokretima u slepoočnice, čelo i potiljak.

2) Podlaktice nekoliko minuta držite potopljene u hladnoj vodi, a potom ih dobro obrišite zagrejanim peškirom. Ovo će poboljšati vašu cirkulaciju.

3) Jednu četvrtinu glavice kupusa isecite na sitne komade i izručite u pola litra ključale vode. Kuvajte 15 min. Skinite lonac sa vatre i udišite paru, prekrijte glavu za to vreme velikim peškirom ili krpom. Inhalirajte se vodenom parom, dok se voda ne ohladi.

4) Pre odlaska u krevet napravite čajnu mešavinu od gospinog plašta i nane. U 1l ključale vode dodajte 40g gospinog plašta i 20g listova nane. Kuvajte 20 min, zatim pustite da odstoji 10 min, procedite i popijte jednu šolju.

Napomene:

– U slučaju bolova u potiljku isecite glavicu luka na kolutove, pa ih stavite na potiljak i prekrijte krpom, a zatim učvrstite vunenim šalom. Držite tako 15 min.

– Sa prirodnim čajevima treba biti obazriv jer nadražuju želudac. U slučaju stomačnih tegoba treba ih izbegavati.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *