Kako uvek imati svež dah

Svež zadah pruža u samopouzdanje u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima. Ukoliko mislite da imate neprijatan zadah, evo nekoliko saveta pomoću kojih možete da se spasite.
svez dah

Kako uvek imati svež dah

  1. Perite zube – prati zube samo ujutru i uveče nije dovoljno za održavanje svežine u ustima. Posle jela među zubima ostaju ostaci hrane koja se u dodiru sa kiselinama iz ustiju raspada i ostavlja neugodan miris. Obavezno prati i jezik.
  2. Konac za zube – čistite zube koncem bar jednom dnevno. Time ćete se rešiti viška hrane nakopljenog između zuba.
  3. Voće i jogurt – jedite jabuke, bobičasto voće, dinju, narandže, kivi, i ostalo voće bogato vitaminom C. Pijte dosta jogurta. Voće i jogurt ne samo da mogu ukloniti loš dah, već ga čak i mogu sprečiti.
  4. Voda – dehidracija može biti uzrok lošeg daha, tako da se trudite da pijete što više vode.
  5. Soda bikarbona – isperite usta sodom bikarbonom što češće možete, tako što ćete u pola čaše mlake vode staviti kašičicu sode bikarbone i time isprati.
  6. Listovi mente – žvakanjem listova menta možete da sprečite svež dah. Najbolje je da začinite sve što jedete sa listovima mente.
  7. Listovi bosiljka – listovi bosiljka isto mogu da služe da se rešite lošeg zadaha ukoliko ih žvaćete.
  8. Cimet – cimet je veoma efikasan začin koji pomaže. Ukoliko ne želite da ga žvaćete, pomešajte ga s vodom i isperite grlo.
  9. Redovni pregledi kod zubara su vrlo važni za vaše zube, jer on može da očisti nakopljenu hranu što četkicom ne možemo da očistimo.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *