Kako se pravi pinjata

Domaća pinjata može biti hit za odrasle i decu podjednako. Možete napraviti jednu u gotovo bilo kom obliku koristeći jednostavne materijale koje imate kod kuće, kao što su novine i toaletni papir. Budite kreativni sa svojom pinjata temom i takođe obratite pažnju na sadržaj iste, napunite je bombonama, čokoladicama ili malim igračkama za decu.
pinata

Kako se pravi pinjata

  1. Ono što vam je potrebno su
    • makaze
    • novine
    • balon
    • kartonska kutija
    • traka
    • kopča
    • lepak
    • krep papir
  2. Najpre se odlučite za tematiku žurke i odaberite oblik pinjate koja se uklapa u temu. Najbolje izaberite neki oblik na koji mogu da se stavljaju ukrasi.
  3. Kreiranje baze se pravi od kutije. Kutija može biti telo, a balon glava koje povežete trakom.
  4. Isecite novine na sitne tračice kojima ćete obložiti pinjatu, najmanje tri puta.
  5. Potrebno je napraviti smesu za lepljenje papira. U šerpi razmutiti brašno, so i vodu. Mešati da se ne stvore grudvice. Smesa se koristi još dok je topla, ne vruća.
  6. Potopite tračice novina u tu smesu i uklonite višak prstima.
  7. Pokrijte celu površinu pinjate tim tračicama i oblikujte ih prstima.
  8. Kad se pinjata potpuno osuši pokrijte je opet drugim slojem tračica. Pokrijte je najmanje sa dva sloja kad je kutija u pitanju i tri kad je balon. Pustite da se prvo osuši, posle svakog novog sloja.
  9. Stavite kopču na vrh kako bi pinjata mogla da visi.
  10. Napravite rupu na kutiji i ubacite slatkiše, bombone, čokoladice, šta god a zatim je opet zakrpite.
  11. Na kraju je ukrasite krep, kolaž papirom. Napravite garderobu, oči,usta, što više tračica ima to više daje izgled prave pinjate.
  12. Svaki gost ima pravo jednom da udari pinjatu sem slavljenika koji ima 3 pokušaja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Kako ukloniti kamenac sa staklenih površina

Visok nivo kalcijuma i magnezijuma u vodi ostavljaju za sobom naslage po staklu ili drugim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *