Kako živeti miran život

Mir nije samo za hipike! Miran život je ako živite skladno sa sobom, drugima i sa svim živim bićima oko vas. To je proces spolja i iznutra. Spolja gledano, živeti mirno je način života u kome poštujemo i volimo jedni druge uprkos naših verskih, kulturnih i političkih razlika. Iznutra, mi svi treba da pronađemo mir u srcu i umovima, ignorisati nasilje i bes.

Za miran život treba biti tolerantan, nenasilan i imati umorene stavove. U ovom članku ću vam napisati nekoliko predloga koje vam mogu pomoći da otkrijete svoje putovanje kroz život u miru.
miran zivot

Kako živeti miran život

  1. Pokušajte da volite, a ne da kontrolišete druge.
    Prestajući da pokušavate da kontrolišete druge ljude kao da ste vi njihov vlasnik je prvi korak da živite mirno. Pogotovo ukoliko u vezi i pokušavate da kontrolišete partnera, uvek ćete doći do sukoba. Nemojte pokušavati da menjate ljude, prihvatite ih takve kakvi jesu, zajedno sa njihovim manama i vrlinama. Gandhi je rekao da moć zasnovana na ljubavi je hiljadu puta efikasnija i trajnija od moći stečena kroz pretnju. Ukoliko ste naučili da „kontrolišete“ druge kroz preteće ponašanje, to nikako nije u redu, jer to nije način da se živi mirno.
  2. Nemojte se baviti tuđim životom.
    Baviti se tuđim životom nikako nije način da živite mirno. Setite da ste vama samo vi bitni, vaš život, vaši postupci, greške, uspesi, a ne tuđi. Treba da vas zanima samo vaš život, a tuđi ostavite sa strane. Svako treba živeti isključivo svoj život.
  3. Budite toleranti.
    Tolerancija je veoma bitna. Ona može napraviti promenu u vašem životu i ljudima oko vas. Tolerancija je ako cenite različitost. Ukoliko ne uspemo da tolerišemo i poštujemo tuđa verovanja, način na koji razmišljaju, krajnji rezultat može biti deskriminacija, dehumanizacija i na kraju nasilje. Praktikujte toleranciju i u srcu ćete osetiti mir.
  4. Nemojte doneti negativne zaključke o ljudima.
    Umesto odmah da donesete negativne zaključke o određenoj osobi, promenite svoju perspektivu gledanja i pokušajte da pronađete najbolje stvari u njoj.
  5. Nemojte biti nasilni.
    Gandhi je rekao: „Postoji puno stvari zbog kojih sam spreman da umrem, ali ne postoji nijedna stvar zbog koje sam spreman da ubijem.“ Mirna osoba nije osoba koja je nasilna prema nekoj osobi ili životinji. U ovom svetu postoji puno nasilja, ali vi izaberite ono najbolje – mir. Nemojte dozvoliti sebi, a ukoliko je moguće i drugima, da nasiljem pokušavaju da reše neke stvari.
  6. Razmišaljte.
    Uvek razmismislite pre nego što nešto uradite. Ukoliko neko vas povredi psihički ili fizički, nemojte reagovati nasilno. Stanite i stavite prst na čelo. Najbolje je rešavati problem u miru. Recite osobi kako se problemi ne rešavaju nasiljem i ružnim rečima. Ukoliko osoba nastavlja po svom, jednostavno pokušajte da se povučete iz te situacije.
  7. Opraštajte, nemojte se osvetiti.
    Živite u sadašnjosti, ne u prošlosti. Ukoliko vas je neko povredio ili uradio nešto što se vama nije svidelo, nemojte biti zlopamtilo. Oprosiste mu! Oproštajem ćete učiniti da vama bude lakše, a i osobi kojoj ste oprostili. Ukoliko osećate da ne možete da oprostite, jednostavno se udaljite od te osobe i sve će biti mnogo lakše.
  8. Živite u radosti.
    Trudite se da živite u radosti. Radost je veoma bitna u vašem životu, zato što vam ona pomaže da vidite ono što je dobro u ljudima i u svetu. Bićete srećni ukoliko radite ono što volite, ukoliko se ne fokusirate na šta drugi govore o vama…

Budite promena koju svet želi da vidi. Promenite sebe, a onda promenite svet.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *