Kako održavati čistoću sa vlažnim maramicama

Vlažne maramice su vrlo mekane, prilagodljive svakodnevnoj upotrebi, koriste se za održavanje higijene i osvežavaju ljude. Postoje sa mirisima i bez. U nastavku možete pročitati na koje sve načine možete održavati čistoću pomoću njih.
vlazne maramice

Kako održavati čistoću sa vlažnim maramicama

  1. Možete skidati šminku sa očiju, kao što su puder, senka, maskara… Ovo je verovatno najčešći razlog zbog koje ih žene koriste.
  2. Ukoliko se nađete u situaciji da nemate toalet papir, a imate samo vlažne maramice, možete njih iskoristiti. Istraživanja kazuju da 57% ljudi vlažne maramice koristi upravo za to. Setite se samo da majke bebama brišu guzu posle velike nužde upravo njima.
  3. Ako se farbate kod kuće ili Vam se desilo u frizerskom salonu, da Vam posle farbanja ostane farba na čelu ili vratu, ne brinite se. Izvadite vlažne maramice i obrišite se njima i nestaće.
  4. Možete čistiti unutrašnjost Vašeg automobila dok je crveno svetlo na semaforu ili ste zaglavili u saobraćajnoj gužvi. Shvatite to kao pravo “ubijanje vremena” dok sedite u kolima, a opet radite nešto korisno.
  5. Kada je letnje vreme, vrlo lako mogu da Vas osveže i ohlade. Uvek u torbi imajte jedno pakovanje, a možete da ih pre izlaska stavite u frižider da se malo ohlade, pa da ih koristite napolju ili na plaži. A ukoliko ne možete noću da spavate jer Vam je pretoplo, takođe možete izvaditi jedne iz frižidera i tako se osvežiti.
  6. Ukoliko imate hemoroide, vlažne maramice su odlične za Vas.
  7. Vaše biljke takođe vole da ih osvežite. Prebrišite listove Vašeg cveća sa njima.
  8. Ako imate malu decu koja vole da pišu SVUDA olovkom, hemijskom, bojicama, spas su Vam vlaže maramice. One mogu skinuti to sa svih površina. Čak i sa kože.
  9. Kada ste na moru i šetate cipelama ili japankama po pesku i posle Vam se zalepi, samo ih prebrišite maramicama i taj ste problem rešili.
  10. Ukoliko putujete na odmor i morate da provedete dosta sati u autobusu ili kolima, pa samim tim ne možete da se istuširate, uzmite vlažne maramice i obrišite se njima. Neka Vam one posluže kao prva pomoć dok ne dođete do kupatila.
  11. Ukoliko volite da idete u lov (ili imate svoje životinje, pa ste ih klali), možete da skinete krv od životinje pomoću vlažnih maramica.
  12. Ako Vam se desilo da Vam je ptica uprljala šoferšajbnu ili neki drugi prozor na kolima svojim izmetom, koliko god da Vam je gadno, u tom trenutku će Vam pomoći maramice. Bolje je da obrišete to nego da vozite sa uprljanim staklima.
  13. Ukoliko želite da se otarasite belih tragova na tamnoj odeći koji su nastali od dezodoransa, vlažne maramice su spasioci u toj situaciji.
  14. Njima možete očistiti šape svom kučetu, kada se vratite iz parka ili iz šetnje.
  15. One su takođe odlične i za čišćenje mačaka, pogotovo za njihovo lice jer znaju često da uprljaju svoj brk.
  16. Uklonite dlake Vaših ljubimaca. Svakodnevno ih „protrljajte” maramicama kako biste skinuli sa njih dlaku koja im je opala, a da se ne bi ista našla na Vašem nameštaju.
  17. Ako Vam se kosa elektriše, prođite maramicama preko nje.
  18. Javni objekti imaju tendenciju da budu veoma prljavi. Obrišite vlažnim maramicama stolove u restoranima brze hrane, ručke kolica u supermarketima…
  19. Ukoliko ste naneli na sebe previše spreja za samopotamljivanje, bez brige. Obrišite se vlažnim maramicama i doći će do jednakosti boja.
  20. Obrišite njima Vaše kožne i lakovane cipele i one će sijati.
  21. Obrišite lica dečijih lutkica jer se one vuku svuda po kući.
  22. Volite da šaljete pisma, ali mrzite onaj deo kada treba jezikom da pređete preko onog lepka, postoji rešenje! Pređite vlažnom maramicom preko toga i ukus će biti normalniji.
  23. Pomoću vlažnih maramica možete da očistite ekran Vašeg tableta, telefona ili ekrana od kompjutera. Mala vlažnost maramice neće oštetiti ekran, a skinuće ružne vidljive ostatke prstiju, kao i bakterije.
  24. Ukoliko imate tablu za pisanje, bilo da je dečija ili Vaša za ostavljanje poruka, vlažnim maramicama možete da je obrišete.
  25. Obrišite stolice za sedenje sa maramicama na onim mestima gde mislite da se prašina dodatno zavukla.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nataša Uskoković

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *