Kako se neguje koža

Razni tipovi kože zahtevaju posebnu negu. Pored toga, godišnje doba značajno utiče na vid određene nege. Nije svejedno koje preparate i kozmetička sredstva ćete koristiti leti ili zimi. Svaka ima posebnu funkciju i namenu.
nega koze

Kako se neguje koža

Osnovna nega kože podrazumeva svakodnevnu brigu i čišćenje iste. To konkretno označava tuširanje svake večeri. Tuširanje je bolja opcija od kupanja. Zbog čega? Zato što ćete koristiti čistu vodu, umesto da ležite u prljavoj u kojoj se već nalazi jedna doza sapuna ili gela za tuširanje. Pored toga, neizmenično puštanje tople i hladne vode može da ubrza cirkulaciju krvi u venama. Lakše ćete se osvežiti. Sunđere za kupanje je bolje zaboraviti, mogu da sadrže puno bakterija (pogotovo ako se duže vreme koristi). Umesto toga nabavite mrežicu za kupanje, koja ujedno odstranjuje i izumrle ćelije sa kože.

Odmah nakon tuširanja namažite sebe sa hidrirajućim losionom, celo telo će učiniti mekšom i zdravijom. Pilinge koristite nedeljno dva puta (ne više), jer česta upotreba može izazvati crvenilo na koži ili isušenje. Zimi izbegavajte pomenute preparate, oni su izmišljeni za letnje dane.

Za problematične kože isprobajte neke sapune, losione, kreme i šampone koji su namenjeni za konkretne probleme. Možete i sami napraviti kod kuće prirodnu kozmetiku. Ove recepte ćete lako naći na raznim bio sajtovima koji se bave određenim problemima kože.

Za lep ten je potrebna voda u neograničenim količinama. Lekari savetuju minimalnu konzumaciju vode od 2,5 l na dan, ali nemojte izbegavati ni čajeve poput koprive, nane ili zelenog čaja. Štetni sastojci cigareta, tj. nikotina vrlo negativno utiču na strukturu kože i ćelija. Mogu Vam požuteti prsti ili će Vam koža postati umora, bez života. Kafa je takođe neprijatelj zdravlja. Poznato je da ona brzo odstranjuje vodu iz organizma. Izbegavajte je!

Moramo napomenuti i sledeće činjenice: Za razne tipove kože se koriste i razni preparati. Za masnu predlažemo blage kreme, šampone od koprive ili nane bez korišćenja regeneratora. Za lice ćete naći posebne losione namenjen upravo za masnu kožu. Nasuprot tome, za suvu kožu preporučujemo intenzivnije, hidrirajuće kreme, šampone za regeneraciju suvih vlasi i puno balzama. U drogerijama ili bolje snabdevenim prodavnicama nabavite i kreme za lice koje su namenjene konkretno za dan ili za noćnu upotrebu. Svaka ima određenu funkciju, zato ih treba pažljivo odabrati.

Pokušajte da parfeme i toaletne vode koristite u umerenim količinama, jer, iako ih Vi ne osećate dovoljno na svojoj koži (jer ste se već navikli na njega) drugi će sigurno i malu količinu primetiti na Vama! Poseban savet: Nemojte leti (na plaži) na golu kožu prskati direktno parfem, jer će sunce da izbledi taj deo tela.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *