Kako kod kuće ofarbati odeću

Trenutno su moderne majce i dukserice sa neobičnom šarom, po mogućstvu, ručno farbane. Tako nešto se radilo za vreme hipika, pa sam istraživala i saznala da se to radi farbom za jaja.
bojenje odece

Kako kod kuće ofarbati odeću

  1. Potrebna vam je farba za jaja,ona koja se sipa u vodu i kuva sa jajima.
  2. 10-15 ovih kesica rastvorite u 1.5 litar vode u dubljem sudu, nekom starom koji više ne koristite, a može i od inoksa, pošto se može oprati uz malo truda.
  3. Majicu,bluzicu ili komad deće koji ste odlučili da ofarbate, potopite u vodu sa rastvorenom farbom, kuvajte oko sat vremena, a na početku kuvanja dodajte 1-2 supene kašike sirćeta
  4. Ostavite preko noći, a sutradan operite u mlakoj vodi sa malo deterdženta, ručno. Sledeće pranje može u mašini na 40 stepeni
  5. Ukoliko želite da majica ima neke šare, vežite je u čvor na 2-3 mesta, možete i kanapom ili nekom krpicom.
  6. Ako želite da ima više boja, onda su vam potrebne razne boje i nekoliko šerpi. U prvoj šerpi stavite 5 kesica boje i kuvajte 1 sat. U nju stavite srednji deo majice (suknje…), zatim postupak ponovite sa krajevima. Deo koji je ofarban vežite kanapom, pa zatim spustite u drugu boju neofarbani deo. Ne zaboravite da stavite sirće, ono deluje kao fiksator boje i tako se neće isprati.
  7. Ovo su primeri mojih radova :):
    Crtanje odeceCrtanje odece
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

ilijana75

Avatar photo
Ponosna mama tri devojčice,zaluđena "home made"sredstvima za čišćenje,lekovitim biljkama...zagovornik filozofije da čaša nije poluprazna,već polupuna.volim da dajem savete i komentare bez pitanja...od skoro,tetka po prvi put,jedne prelepe devojčice,uskoro baba još jedne devojčice,

SLIČNO

Kako da sami dizajnirate odeću

Vaša „karijera” modnog kreatora može početi jednostavnom idejom, kao što je, na primer, kaput od …

6 komentari

  1. Avatar photo

    Hvalaaa, ovo mi je bilo potrebno :)

  2. Avatar photo

    Woow, ovo je super! A jel mora materijal da bude 100% pamuk?

    • Avatar photo

      Pa ne mora,ali pamuk možeš da kuvaš na 100 stepeni, ako uradiš po receptu iz teksta,gledaj da sme na pranje na 60 stepeni,boja onda traje kraće,sa pamuka se ne skida,ja probala sa dodatkom elastina,trajalo jednu sezonu.U suštini svi prirodni materijali mogu,boja traje duže i ne ispira se takolako.Možeš i da crtaš po majci.Objasniću drugi put.pozz i hvala.

  3. Avatar photo

    Takođe je moguće i crtanje po tkanini,što ja isto radim za moju decu.To su boje na bazi vode,pogodne su za sve vrste ctranja i bojenja(air brush,štampanje,po šablonu)doduše ja samo crtam.Te boje se fiksiraju peglanjem za zadnje strane i mogu se prati u veš mašini na 40-60 stepeni.poslaću sliku kakopediji,pa pošto je ubačena opcija dodavanja slika,verovatno će je dodati.

  4. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    Hvala. Inače ideja je odlična, pruža mogućnost da budeš originalna, baš mi se svidja

  5. Odlican savet, svaka castt !!!
    Ovo stvarno vredi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *