Kako odabrati turističke destinacije u Aziji

Zanimljive turističke destinacije u Aziji su mnogobrojne. Azija predstavlja najzanimljivije odredište za ljude koji žele da iskuse skučenost i brz tempo života velikih gradova sa bogatom i dugom tradicijom i kulturom. Azijske putničke destinacije podrazumevaju odsedanje u hotelima najviše klase, šoping po poslednjih modnim standardima, gradske ture i ukusnu lokalnu kuhinju. Turisti takođe mogu posetiti poznata kulturna i istorijska obeležja Azije, stara i do nekoliko hiljada godina. U ovom članku ćemo vam predstaviti 3 top destinacije koje obavezno morate posetiti ako se želite zaputiti u Aziju.

Turističke destinacije u Aziji

  1. Peking, Kina
    Peking je najčešća destinacija za putovanje i odmor kada je u pitanju azijski kontinent. Peking turistima nudi istorijske atrakcije, od kojih su neke stare i preko 1000 godina. Najčešće posećivana turistička atrakcija u Pekingu podrazumeva najveću kraljevsku palatu, poznatu kao Zabranjeni grad, Kineski zid koji prolazi kroz centar Pekinga i Tiananmen trg. Peking je dom nekoliko velelepnih kraljevskih dvorova i bašti sagrađenih od strane vladalaca iz poznatih kraljevskih dinastija, i više od 17 hramova koji stoje kao svedočanstva velike kineske kulture.
    Moderna strana Pekinga takođe može pregršt toga da ponudi turistima. Primera radi, tu je Pekinški zoološki vrt, centar umetnosti kao i veliki broj šoping centara kako zatvorenih tako i otvorenih. Turisti mogu da odsednu u hotelima velikih multinacionalnih kompanija kao i u malim hostelima i prenoćištima. Takođe, onima koje za svoje putovanje odaberu Peking se otvara mogućnost uživanja u brojnim specijalitetima nacionalne kuhinje.
  2. Tokio, Japan
    Tokio je u prvih 5 najatraktivnijih turističkih destinacija u Aziji po izboru ‘Conde Nast Traveler’. Kao jedan od 3 najbogatija grada u svetu, Tokio svojim posetiocima nudi ultra moderne šoping centre, razne umetničke atrakcije, kao i smeštaj u najrazličitijim hotelskim smeštajima koji su prilagodljivi za svačiji džep. Posetioci koji su zainteresovani za istorijat Azije mogu da posete baštu Kraljevske palate, koja je poznata zbog šarenolikosti koju joj daju velike aleje raznog sezonskog cveća.Drugo kulturno znamenje podrazumeva muzej nauke i umetnosti. Posetioci koji su zainteresovani za ukus specijaliteta nacionalne kuhinje moraju posetiti Ebisu Station. Sudeći po Nacionalnoj turističkoj organizaciji Japana, japanski kulinari se energično bore da japansku supu od knedli brendiraju.
  3. Bombaj, Indija
    Prema Lonely Planet, Bombaj, priobalni grad u indijskoj provinciji Maharashtra i ujedno najveći grad na svetu, nudi celodnevnu zabavu. Iako zbog nedostatka finansijskih bogatstva i resursa nije glavni grad Indije, grad ima veliki kulturni i ekonomski uticaj na tu zemlju. To je takođe centar poznate indijske filmske industrije, Bolivuda.Svake godine, hiljade turista i poslovnih ljudi posete grad kako bi osetili zagušenje gradskih ulica Bombaja, otvorenih šoping centara, plaža i istorijskih spomenika. Indijci, koji važe za izuzetno religiozan narod, pozivaju ljude širom sveta da posete 6 najvećih škrinja Bombaja i Maharashtra regije. Većina Indijaca engleski jezik govori tečno, što umnogome olakšava posetiocima koji takođe vladaju engleskim jezikom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mladen Živković

Avatar photo
Završio sam fakultet za turizam i ugostiteljstvo. Obožovam da putujem.