Kako se nanose trajni lakovi

Poslednjih nekoliko godina izuzetno je popularan trajni lak ili gel-lak. Mnogi smatraju da su trajni lakovi neškodljivi, dok pak drugi smatraju da dosta oštećuju nokte. Činjenica je da ćete zahvaljujući trajnom laku imati savršen manikir i lepo ukrašene nokte tri do četiri nedelje. Radi se o zdravijoj tehnici od izlivanja noktiju gelom.
trajni lak

Kako se nanose trajni lakovi

  1. Trajni lak se nanosi tako što se prvo nanese baza, a zatim se nanese taj trajni lak u dva sloja. Posle svakog sloja nokti se suše pod lampom. Svetlost veoma brzo suši lak, tako da odmah nakon tretmana možete raditi bilo koji posao bez straha da će vam se manikir pokvariti.
  2. Postoje brojne prednosti u korist trajnog laka.
    Pre svega nokti izgledaju veoma prirodno, a ne slojevito i debelo kao gelirani nokti.
  3. Kada se nokti izlivaju klasičnim gelom, nokat mora dobro da se istrurpija. Na taj način se on dosta istanji. Kada je u pitanju trajni lak, nokat se samo minimalno isturpija, tako da su samim tim i nokti manje oštećeniji.
  4. Trajni lak štedi dosta vaše vreme i novac. Kada napravite računicu, shvatićete da je dosta jednostavnije za održavanje i od geliranja ili klasičnog manikiranja.
  5. Korekcija se vrši u zavisnosti od toga koliko vam brzo nokti rastu. Ako se odlučite za svetliju nijansu, trajni lak će vam duže izdržati i obrnuto ukoliko su u pitanju neke jake boje i tamne izdržaće dosta kraće.
  6. Ono što je takođe bitno jeste da kod trajnog laka rizik od gljivičnih infekcija je sveden na minimum, a i skidanje trajnog laka u salonima je dosta brže i zdravije od skidanja gela.
    Negativna strana trajnog gela jeste što on ne može da vam produži nokte niti da im koriguje oblik. To može samo gel.
  7. Ukoliko nemate vremena da sami nanesete trajni lak, posetite jedan od najboljih salona lepote u Beogradu za Shellac trajne lakove.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *