Kako negovati kožu vrata

Koža vrata je izuzetno osetljiva, čak više od kože lica. Upravo se na vratu vide prvi znaci starenja, ali činjenica je da mi ne obraćamo mnogo pažnje na negu kože vrata. Zbog toga je neophodno da na vreme preduzmete mere opreza, kako kasnije s godinama ne bi morale da prikrivate vrat raznim maramama ili da nosite rolke.
koza vrata

Kako da negujete kožu vrata

  1. Dovoljno je da samo uz pomoć svakodnevne ali jednostavne nege usporite starenje. Koža vrata vremenom postaje suva, osnovni razlog za to jeste što koža u ovom delu oskudeva lojnim žlezdama. Kada tome dodate i često izlaganje suncu bez adekvatne zaštite, nepravilno držanje tela, kao krajnji rezultat javiće vam se „zbrčkani“ vrat.
  2. Da biste to sprečili, negujte vrat od rane mladosti. Najbitnije je da koristite sredstva protiv UV zračenja, sasvim su dovoljne kreme sa zaštitnim faktorom. Ukoliko imate svetliju kožu birajte veći faktor.
  3. Nisu potrebna neka nenormalno skupa sredstva, dovoljno je da negujete vrat isto kao i lice. To znači da svakodnevno mažete odgovarajuće kreme kako koža ne bi bila suva, ali i da je zaštitite od spoljnih uticaja.
  4. Naravno bitna je i nega tokom noći. Koristite preparate za hidrataciju, a sastojci kao što je retinol učvršćuju kožu.
  5. Ne zaboravite da kad radite piling lica uradite i piling kože na vratu makar jednom nedeljno.
  6. Za mišiće na vratu veoma je bitno i pravilno držanje. Tokom spavanja trudite se da što više ispravite vrat i smanjite ugao između lica i vrata. Najveću posledicu ostavlja spavanje na boku.
  7. U svakom slučaju bilo koji pokret u kojem je brada preblizu vrata nije dobar za mišiće.
  8. Pored pravilnog držanja, kao i nege određenim preparatima postoje i nekoliko korisnih vežbica kojima možete da održite vratne mišiće u dobroj formi. Ove vežbice ne oduzimaju mnogo vremena tako da ih možete raditi svakodnevno.
  9. Nagnite glavu unazad i gledajte u plafon desetak sekundi a onda uspravite glavu. Ovu vežbu ponovite 10 puta.
  10. Donju usnu prebacite preko gornje što više možete i ostanite u tom položaju oko 10 sekundi. Ponovite takođe 10 puta.
  11. Zatvorenih usta, pomerite vrh jezika kružno, u smeru kazaljke na satu. Kada uradite 10 krugova, počnite da kružite jezikom u suprotnom smeru.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *