Kako izbeliti zube kod kuće

Osmeh – jedina kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari. Definitivno je glavni izvor samopouzdanja kod ljudi lep osmeh. To je prvo što se primeti kada upoznamo neku osobu i zbog toga svi teže da imaju što lepši osmeh i što belje zube.

Svakodnevno konzumiramo namirnice koje upravo suprotno deluju na to i čine da zubi budu manje beli. Kafa, čaj, alkohol…

Sve to i još mnogo stvari loše utiče na naš osmeh i samim tim i na samopouzdanje. Postoji dosta stvari koje vam mogu pomoći da vratite belinu vašim zubima i to bez odlaska kod stomatologa ili kupovine skupocenih preparata.

Pored gela za beljenje zuba u kućnoj varijanti koji ne oštećuje vašu gleđ, možete praktikovati i narodno uputstvo napisano u nastavku.
kako izbeliti zube kod kuce

Kako izbeliti zube kod kuće

  1. Kada pomešate jednu kašičicu jabukovog sirćeta sa jednim decilitrom vode dobijate tečnost koja vam dosta može pomoći kod izbeljivanja zuba. Potrebno je samo da ispirate usta sa njom 2 puta dnevno. Prednost ovog vida izbeljivanja je taj što uopšte ne šteti zubima i može se svakodnevno koristiti.
  2. Mešavina jabukovog sirćeta, soli i sode bikarbone – Potrebno je pomešati kašičicu sode bikarbone, malo soli i kašičicu jabukovog sirćeta. Malo će peniti a kada se pena smiri nanesite smesu na četkicu i istrljajte zube. Nakon toga operite zube običnom pastom. Tretman je dozvoljeno koristiti jednom nedeljno.
  3. Izbeljivanje hidrogenom i sodom bikarbonom – Pomešajte kašičicu sode bikarbone i 3 postotni hidrogen i tom smesom istrljajte zube. Tretman dozvoljen jednom nedeljno.
  4. Izbeljivanje pomoću kore narandže, limuna ili grejpfruta – Istrljajte svaki zub pojedinačno unutrašnom stranom kore (belim delom) jednim od ova tri voća. Dosta efikasna metofa.
  5. Izbeljivanje pomoću jagoda – istrljajte zube jagodom i nakon toga ih oprati običnom pastom kako bi se sprao taj šećer koji voće sadrži.
  6. Jednom nedeljno, nakon pranja zuba zube možete natrljati praškom za pecivo i kasnije opet oprati zube.
  7. Zubi će biti belji ako ih operete mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. U sud stavite istu količinu mlevenog sušenog lovorovog lista i sušene mlevene kore pomorandže i dodajte malo vode. Nanesite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta. Onda isperite pastom za zube.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivan Despotović

Obožavam sport. Volim kvizove znanja. Od svih salata najviše volim roštilj. :)

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *