Kako zadržati mladalački izgled

San svake žene je da kad ostari izgleda isto kao što je izgledala nekada, u mladosti, bez plastičnih operacija i štetnih materija po svoj organizam. Ukoliko se više krećete, smejete, družite, plešete, flertujete, zadržite svoj mladalački duh uz par saveta neće vam biti problem zadržati i mladalački izgled.

mladalacki izgled

Kako zadržati mladalački izgled

  1. Koristite losion za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.
    Budući da starenje kože u 95 posto slučajeva izaziva sunčeva svetlost dermatolozi savetuju da svakodnevno štitite kožu losionima za sunčanje i hidrantnim kremama sa visokim zaštitnim faktorom.
  2. Vežbanje
    Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Jejl u Sjedinjenim Državama pokazalo je da vežbanje pomaže da se odloži prirodna degeracija organizma.
  3. Uzimajte neki antioksidans
    Slobodni radikali, molekuli koji uništavaju ćelije u organizmu, doprinose starenju i bolesti vezanih za starenje kao što su, na primer, osteoarttritis i kardiovaskularne bolesti. Javljaju se u obliku supstance koje se unose putem hrane i pića, sunčeve svetlosti, pušenja, alkohola, zagađenog vazduha i pesticida. Uzimajte svakog dana neki antioksidans da biste se zaštitili.
  4. Pomozite svojoj kosi da raste
    Da bi bile zdrave, ćelijama kose ,kao i svim drugim ćelijama u organizmu, potrebne su odgovarajuće hranljive materije. Ako održavate propisane nivoe cinka, gvožđa i vitamina b12, usporićete istanjivanje vlasi.
  5. Pijte više kapućina
    Ženama je potrebno 800gr kalcijuma na dan. Dobri izvori su mlečni proizvodi, spanać,brokoli i sušeno voće. Velike količine kalcijuma nalaze se i u kapućinu.
  6. Više upražnjavajte seks
    Seks upražnjavajte najmanje dva puta nedeljno i umanjićete rizik od prerane smrti za 36 posto.
  7. Više se smejte
    Smeh za 25 posto povećava stvaranje ćelija koje se bore protiv infekcija i raka.
    mladalacki-izgled-2
  8. Sklapajte nova prijateljstva
    Istraživanja pokazuju da ljudi koji imaju kontakte s većim društvenim grupama duže žive, bivaju srećniji i manje podložni stresu.
  9. Dobro se isplačite
    Dobra partija plača izvanredna je za vašu kožu i za oslobađanje od stresa. Pored toga, doprinosi da izgledate mlađe i aktivira mišiće lica pomažući im da se opuste.
  10. Izbegavajte mrštenje
    Ukoliko imate duboke bore na čelu, udubčenja oko usana ili linijice ispod očiju, a niste ljubitelj izlaganja suncu, onda mora da se nesvesno mrštite. Proverite izraz svog lica, ako jeste namršteni promenite ga, tako što ćete sebi neprestano da govorite da se opustite. Prvo vežbajte pred ogledalom i videćete kako se bore ublažavaju kada dišete duboko i opustite ramena.
  11. Vodite računa o svojim šakama
    Verovali ili ne ,koža na šakama je podjednako osetljiva na sunčevu svetlost i ekstremne meteorološke prilike. Da bi vam šake ostale mlade i da ne bi odavale vaše godine, zimi nosite rukavice a leti ih mažite losionom za sunčanje.
  12. Dišite pravilno
    Većina nas ne ume da diše pravilno. Dišemo isuviše plitko i ne koristimo celu dijafragmu. Stoga se osećamo letargično i umorno, zevamo da bismo dobili više kiseonika. Da biste pravilno disali trebalo bi da osetite kako vam se pluća lagano šire i skupljaju. Dobar gutljaj kiseonika imaće čudnovato dejstvo i na vašu kožu.
  13. Oblikujte obrve
    Ovo ima instant efekat fejs liftinga jer vam ističe oči, doprinosi da izgledate urednije i negovanije ,a vašim zenicama daje širi, jasniji izgled.
  14. Flert
    Ukoliko želite da svoj organizam natopite hemikalijama za dobro raspoloženje onda se prepustite flertu najmanje jednom nedeljno. To će oterati depresiju, podići samopoštovanje i doprineti da se osećate samouverenije u pogledu svog izgleda.
  15. Nemojte brinuti
    Od brige možete da ostarite brže nego od dugotrajnog izlaganja suncu. Ukoliko želite da izgledate mlađe i osećate se srećnije, potrudite se da budete optimistički rapoloženi. Nemojte biti devojka koja čašu dopola napunjenu vodom posmatra kao polupraznu, već kao polupunu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *