Kako da imate uvek lepu frizuru

Na ženi bi trebalo da sve bude negovano, pa tako i kosa. Ukoliko vam je kosa prljava, masna i imate ispucale krajeve to neće ostaviti baš dobar utisak na ljude oko vas.Potrebno je samo da se pridržavate nekih saveta i uvek možete imati lepu kosu.

negovanje kose

Kako da imate uvek lepu frizuru

  1. Ukoliko spadate u žene koje imaju potrebu za volumenom kose pa im je neophodno tapiranje, pazite kako koristite lak za kosu. Njime možete postići odličan efekat ali morate ga naneti na pravi način. Ne smete lak za kosu nanositi direktno na koren dlake, jer ćete na taj način stvoriti efekat ulepljene i masne kose, već ga nanosite na razdaljinu od najmanje 20 cm.
  2. Kada god imate mogućnosti nakon pranja kose, nemojte je sušiti odmah fenom, nego pustite je da se prirodno osuši. Tako sprečavate oštećenje kose i korena dlake, koje nastaju usled sušenja odnosno izlaganja visokim temperaturama.
  3. Kozmetiku za negu kose uvek kupujte u specijalizovanim prodavnicama, gde od prodavca možete dobiti korisne saveta u vezi sa negom kose i što je najvažnije kvalitetan proizvod koji ne oštećuje kosu.
  4. Nemojte preterivati sa sredstvima za negu i učvršćivanje, jer ćete njihovim prekomernim korišćenjem napraviti upravo suprotan efekat.
  5. Iako postoji pravilo da skup proizvod nije uvek i dobar, može se reći da ovo pravilo ne važi kada je u pitanju nega kose. Zato je bolje da sebi priuštite nešto kvalitetno jer će vam se to višestruko isplatiti.
  6. Kod proizvoda kao što su vosak ili krema za kosu preporučljivo je da se nanosi na krajeve dlake, jer ukoliko se nanose na koren, kosa će izgledati slepljeno i masno.
  7. Ukoliko niste zadovoljni nekim preparatom koji koristite ili on ne postiže isti efekat kao ranije, nemojte ga odmah odbacivati nego pokušajte sa miksom nekoliko preparata. Slobodno malo eksperimentišite, ali bez preterivanja.
  8. Koren dlake možete ojačati tako što ćete primenjivati vežbe čupkanja. Povlačenjem krajeva dlake možete da doprinesete jačanju korena dlake, kao i da poboljšate volumen i gustinu kose. Naravno ne trebate se jako čupati.
  9. Jako bitna je i dobra četka koja je napravljena od kvalitetnog materijala. Veoma je bitno da špicevi na četki ne budu isuviše zašiljeni, da prilikom ćešljanja ne dođe do oštećenja korena dlake.
  10. Poželjno je da skraćujete ispucale krajeve najmanje jednom u dva meseca.
  11. Farbanje kose, peglanje, uvijanje figarom jako oštećuje kosu. Trudite se da ove tretmane obavljate što ređe, a kada ih obavljate prepustite bolje to nekom profesionalcu, ili nabavite kvalitete proizvode poznatih marki kako bi vam što manje isušili kosu.Nakon takvih tretmana obavezno stavite kvaliteno pakovanje ili maske koje možete kupiti ili sami napraviti od prirodnih preparata.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    Nisam znala da čupkanjem može da se ojača kosa! Od sad neću više da branim detetu da me čupa, hahhaah!
    Dobar je članak

  2. Avatar photo

    Trenutno razmisljam o promeni frizure. Dobar je clanak.

  3. Avatar photo

    i mene je moje dete bas pocelo da cupa.necu mu braniti,istrpecu bol ali cu imati jacu kosu.mada mi je i sada jaka.svi clanci o nezi tela su vrlo zanimljivi,i rado prihvatam novi savet.pa i cupkanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *