Kako naručiti robu iz Amerike

Pretpostavljam da niste znali da je naručivanje robe iz Amerike od firmi tj. sajtova koji ne isporučuju u Srbiju i druge zemlje sa Balkana zapravo moguće? Ni ja nisam znao do skoro, a onda sam naišao na kompaniju koja nudi uslugu isporuke robe iz Amerike na bilo koju adresu u svetu, pa tako i u Srbiju.

Problem neisporučivanja robe? Kao što znate, mnogo kompanije i internet sajtovi su od skoro počele da liberalizuju izvoz i isporuku robe u Srbiju, ali i dalje postoje mnoge koje to ne dozvoljavaju. Skoro sam se našao u prilici da mi je jedan proizvod toliko bio potreban da sam bio spreman na sve da ga nekako kupim i dobijem. Tražio sam i raspitivao sam se svuda dok nisam našao rešenje koje je vrlo jednostavno i koje je dostupno svima. I što je najbitnije u pitanju je legalna stvar.
isporuka robe iz amerike
O čemu je zapravo reč? Postoje mnogo firme u Americi koje vam uz njihovu pomoć omogućavaju vrlo jednostavno otvaranje validne adrese na američkoj teritoriji. Registracijom na njihovom sajtu dobijate svoju poštansku adresu sa tačnom ulicom, brojem, poštanskim brojem (zip kodom) i gradom, pa čak i telefonskom sekretaricom.

Ovu adresu nakon toga možete koristiti za kupovinu/naručivanje bilo kog proizvoda/robe sa bilo kog internet sajta. Kada završite sa narudžbinom, pošiljka će stići na vašu adresu u Americi, a vi ćete biti obavešteni o tome da je isporuka stigla. Nakon toga, imaćete određen period (obično 30-60 dana) da pokrenete isporuku robe na vašu adresu u Srbiji. U zavisnosti od veličine i težine paketa firme će izračunati cenu za isporuku te pošiljke. Biće vam ponuđeno više opcija isporuke kao što su FedEx, USPS, DHL i druge, kao i opcija cene za svaku.

O kojoj firmi se radi? Obzirom da postoji veliki broj firmi koje se ovim bave, dosta sam vremena potrošio u istraživanju, i našao firmu koja je najpovoljnija i najkvalitetnija za naše područje. U pitanju je Stackry.com. Ovo su neke od usluga i prednosti koja ova firma nudi:

  • Registracija i odžavanje naloga kod ove firme je potpuno besplatno, za razliku od drugih koji naplaćuju članarinu prilikom registracije ili mesečno
  • Adresa koju ćete dobiti u ovoj firmi je na teritoriji država koja ne podleže oporezivanju, što znatno može smanjiti krajnju cenu proizvoda
  • Period zadržavanja na adresi bez ikakvih troškova od 45 dana. Ovo je zaista veliki period i može biti jako koristan, jer u tom periodu možete naručiti neki drugi proizvod na primer, a Stackry će prilikom pošiljke upakovati oba ili više proizvoda u jedan paket. Ovim postupkom se može dosta uštedeti ukoliko imate potrebe za kupovinom više proizvoda od različitih firmi.

Koliko ovo košta? U zavisnosti od težine i veličine paketa preko Stackry.com plaćate samo isporuku tj. slanje paketa. Na njihovom sajtu u svakom momentu imate dostupan kalkulator koji izračunava koliko je potrebno platiti za uslugu slanja. Uvek ćete imati mogućnost odabira isporuke putem više dostavljača, kao što su FedEx, DHL i drugi, i naravno cenu za svaki. Ja sam svoj prvi proizvod dobio za nekih 13 dolara preko DHL nakon 10ak dana od dana zahteva za isporukom. Prethodno su me email-om obavestili da je moj paket stigao na adresu i da je potrebno da unesem neke detalje u vezi njega (vrednost i opis). Evo kako izgleda moj nalog:

moje skladiste robe u americi

Kao što možete videti sve je vrlo jednostavno. Imate svoju „policu sa robom“ i vrlo jednostavnim procesom možete robu preneti u status za slanje. Nakon toga će se pokrenuti proces plaćanja. A evo i korak po korak uputstva za naručivanje robe iz Amerike preko ove firme.

Kako naručiti robu iz Amerike

  1. Posetite Stackry.com i registrujte se tj. otvorite svoj nalog u par koraka. Registracija je jako jednostavna. Ako se registrujete preko ovog linka (kao moja preporuka), dobićete $10 popusta na prvu isporuku.
  2. Nakon registracije dobićete email poruku sa vašom novom adresom u Americi. Sve je veoma brzo i lako, imaćete adresu za samo nekoliko trenutaka nakon registracije. Biće potrebno samo da verifikujete svoju email adresu.
    moja us adresa
  3. Sa svojom novom adresom sada možete naručivati robu sa bilo kog sajta koji ne isporučuje proizvode na naše područje.
  4. Nakon što poručite neku robu, proći će par dana dok pošiljka ne stigne na vašu adresu. A kada stigne bićete obavešteni emailom da je pristigla:
    pristigla posiljka
  5. Ukoliko bude potrebe, biće zatraženo od vas da dopunite neke informacije u vezi sa pristiglom robom. U mom slučaju od mene su tražili da upišem opis i cenu, verovatno zato što te informacije nisu vidljive na paketu.
  6. Nakon ovoga bićete u mogućnosti da zatražite da vam paket bude isporučen na vašu pravu adresu u Srbiji.

Evo i kratkog video klipa sa uputstvom kako sve funkcionise:

Na kraju, pišite nam svoje komentara u vezi sa ovim člankom. Da li ste imali priliku da koristite neki sličan servis?

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Kakopedija

Avatar photo
Kreator sajta kakopedija.com. Sajt sam pokrenuo u želji da napravim portal na kome će posetioci moći da podele svoje znanje, savete i iskustvo i tako pomognu drugima.

SLIČNO

Kako koristiti Cloud prints na android telefonu

Ako koristite Android, BlackBerry ili Apple telefon možete uz pomoć svog telefona na vašem štampaču …

Jedan komentar

  1. Odlicno objasnjeno, bravo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *