Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice koje će vam trajati nedelju dana, pratite ove korake. Za uplitanje pletenica će vam biti potrebno neko vreme, kao i strpljenje, da biste bili sigurni da su čvrste i da prate pravilan šablon koji ste osmislili na vašoj glavi.

pletenje kikica

Materijal: Male gumice za kosu (namenjene isključivo za kosu, ili bar dovoljno glatke), Dobar češalj, Gel, vosak za kosu ili regenerator, Bočica sa raspršivačem, Voda

Kako isplesti kikice (pletenice)

  1. Pokvasite kosu. Kosa treba da bude vlažna, ali ne previše mokra. Možda ćete želeti da je poprskate regeneratorom dok je mokra. On olakšava uplitanje kikica i takođe štiti dlaku od lomljenja.
  2. Podelite kosu. Lakše je da prvo isplanirate izgled kikica pre nego što počnete sa pletenjem. Kada podelite kosu, budite sigurni da vam se dopada šablon koji ste napravili na glavi pre nego što krenete u akciju. Delovi kose pri temenu ne treba da budu duži od par centimetara i širi od jednog, jednog i po centimetra. Što su manje pletenice, bolje će se držati.
  3. Počnite od vrha glave i podelite prvi deo kose. Uzmite deo kose koji ste podelili u drugom koraku, a koji je najbliži vrhu glave. Češljem na njemu napravite razdeljak tako da vam se vidi teme. Trebalo bi da imate deo kose širok oko jedan centimetar, koji bi vam išao od čela do potiljka.
  4. Sklonite kosu sa kojom trenutno ne radite. Gumicama vežite druge delove kose koje za sada ne uplićete, da vam se ne bi umrsili u prvu pletenicu.
  5. Počnite sa kosom oko čela. Uzmite mali deo kose oko čela, onaj odakle želite da počne pletenica. Važno je da to prvo bude mali deo.
  6. Podelite čeoni deo kose u tri pramena za uplitanje. Ta tri pramena bi trebalo da budu iste veličine. Počnite od levog pramena. Prebacite ga preko srednjeg pramena (levi postaje novi srednji). Onda prebacite desni preko srednjeg. Ponovite ovo sa novim levim i novim desnim pramenom dva puta. Vodite računa da je kikica čvrsta i da se nalazi uz teme.
  7. Uzmite još kose. Uzmite mali deo kose koji se nalazi ispod pletenice (ali ne još uvek deo same pletenice). Dodajte taj deo kose srednjem pramenu kikice, tako da još uvek imate tri dela.
  8. Ponovite proces pletenja sa „novim“ delom kose. Prebacite levi pramen preko novog srednjeg pramena, a onda desni preko srednjeg.
  9. Nastavite sa pletenjem dok ne ispletete svu kosu. Posle svakog uplitanja (levi pramen preko srednjeg, pa desni preko srednjeg), dodajte još kose srednjem pramenu. Upamtite da pletenica mora biti čvrsta, i dodavajte samo mali pramen srednjem pramenu svaki put kada uplićete.
  10. Čim stignete do kraja tog dela kose, vežite ga gumicom. Vodite računa da je gumica čvrsta, da se kosa ne bi odvezala i rasplela.
  11. Počnite sa sledećom kikicom. Nakon što završite prvu pletenicu, ponovite to isto sa sledećim delom kose. Idite od sredine glave do kraja kose sa jedne strane, pa onda opet od sredine do kraja kose na drugoj strani glave. Ovaj proces zahteva vremena dok se ne isplete sva kosa na glavi. Povremeno uzmite bocu sa raspršivačem da navlažite kosu koju tek treba da upletete u kiku.
  12. Uživajte u svom novom izgledu.

Kikice bi trebalo da traju oko nedelju dana, ako ste ih čvrsto upleli. Uplitanje pletenica može biti veoma zabavno. Možete da budete kreativni sa različitim šablonima i stilovima kikica. Samo vodite računa da se naoružate strpljenjem, vežbajte i nikada ne uplićite pletenice toliko čvrsto da vas boli glava.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *