Kakopedija > Kuća i dvorište > Unutrašnji radovi > Kako otpušiti sudoperu

Kako otpušiti sudoperu

Koliko puta dnevno koristite sudoperu? Ako ste kao većina ljudi, onda vam je sudopera nezaobilazna u obavljanju svakodnevnih poslova, ali je ne cenite dok god radi kako treba.

Zapušena sudopera može biti katastrofa, jer vam se gomilaju prljavi sudovi, a uz to praktično ne možete ni da kuvate, sve dok se odvod ne otpuši. Ako vam voda iz sudopere sporo otiče ili uopšte ne otiče, sledite sledeće korake kako biste otpušili odvod i ponovo osposobili svoju kuhinju za rad, a da za to ne koristite štetne hemikalije.

otpusavanje sudopere

Otpušavanje sudopere sa sodom bikarbonom

  1. Napravite rastvor za otpušavanje odvoda. Izmešajte 1/3 šolje sode bikarbone i 1/3 šolje sirćeta. Rastvor će ubrzo nakon mešanja sastojaka da zapeni, tako da ga obavezno pravite u malo većoj posudi.
  2. Sipajte rastvor u odvod. Brzo sipajte celu količinu rastvora u odvod. Što brže, to bolje, jer će penušavi deo rastvora postepeno nestati.
  3. Sačekajte 5 minuta. Dajte rastvoru vremena da očisti odvod.
  4. Isperite toplom vodom. Odvrnite slavinu i isperite rastvor toplom ili vrelom vodom. Začepljene bi trebalo da nestane, i voda bi trebalo normalno da ode niz odvod.
Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 1, prosek: 5,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jovan Spasojević
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako farbati zidove

Došlo je vreme za krečenje pa se pitate kako farbati zidove? Krečenje unutrašnjosti vaše kuće …

Ostavite odgovor