Kako upoznati njene roditelje

Da li ste se ikada bili nervozni kada ste prvi put upoznali njene roditelje. Bojali se kakav ćete prvi utisak ostaviti? I dok se očekivanja roditelja po pitanju jače polovine njihove ćerke razlikuju od jedne do druge porodice, ova uputstva ća vam pomoći da barem pokažete dobre namere i da vam se povećaju šanse da vas njenih roditelji ponovo pozovu na večeru.

prvi put kod njenih roditelja

Prvi put kod njenih roditelja

  1. Uradite domaći unapred. Svaka devojka je drugačija pa su tako i njeni roditelji drugačiji, i sa posebnim očekivanjima. Sve preporuke koje slede bi mogle da imaju loše posledice ako prvo ne popričate sa svojom devojkom o tome kakvi su njeni roditelji.
    • Saznaj koliko možeš o roditeljima svoje partnerke. Čime se bave? Da li imate neka zajednička interesovanja? Da li su nedavno bili na odmoru? Da li postoje neke zabranjene/tabu teme? Ovo će ti dati ideju u vezi sa temama za razgovor – kao i to šta da izbegavaš.
    • Predvidi najteža pitanja. Znaš i sam koja su – u vezi sa tvojom budućnosti (tj. karijerom, finansijskom stabilnošću), tvojoj privrženosti njihovoj ćerki (tj. braku), i tvom poreklu (npr. religiji, obrazovanju). Pretvaraj se da njeni roditelji već znaju da si izgubio posao, da ne možeš da priuštiš verenički prsten, ili kuću i verovatno nećeš ni moći tokom narednih nekoliko godina, da su te uhapsili jednom prilikom, ili bilo šta čega se plašiš da ćete pitati. Unapred smisli najrazumniji, najlukaviji odgovor kog se možeš setiti. Pogledajte Upozorenja ispod.
    • Razmisli o tome kako ćete upoređivati sa prethodnim momcima njihove ćerke. Pitaj svoju devojku kako su reagovali i kakav su stav imali u vezi sa njenim prethodnim momcima. Šta im se svidelo, a šta nije u vezi sa njima? Time ćeš saznati šta NE TREBA da radiš. Možda će ti postati jasno da je postojao onaj jedan momak za kog su mislili da je pravi za njihovu ljubimicu i da će te procenjivati u odnosu na to čim pređeš njihov prag. Ne možeš ništa da uradiš u vezi sa ovim, ali možeš da zamisliš situaciju i ne dozvoliš da te uhvate nespremnog.
  2. Lepo se obuci i obori ih s nogu. Ako ideš da upoznaš njene roditelje obučen u stare, iznošene farmerke, i majicu sa likom Če Gevare koju si pre neki dan kupio u nekoj radnji polovne odeće, verovatno nećeš steći njihovo izuzetno poštovanje – osim ako nisu neki nekonvencionalni roditelji. Ovo ne znači da treba da nosiš odelo – samo budi pristojan (npr. neka košulja ili kratka majica na kojoj ne piše neka komunistička poruka). Obuci se elegantno ali ležerno, i potrudi se da je sve čisto na tebi i da lepo stoji (da ne bude previše usko, a ni previše vrećasto). Podšišaj se i sredi nokte. Pitaj devojku za mišljenje – ona najbolje poznaje svoje roditelje.
  3. Dođi na vreme. Nemoj se uparkiravati dok slušaš u kolima neki žestoki hevi metal. Neće im se baš svideti (osim ako ga i sami ne slušaju). Stišaj muziku. Parkiraj se ispred njihove kuće i zaključaj vrata. Ovo ćemo kasnije objasniti.
  4. Deluj samouvereno kad ih upoznaš. Čvrsto se rukuj sa ocem. Ništa bolje ne govori
  5. Neka razgovor teče glatko. Jedna od najosnovnijih stvari kad se upoznajete sa nekim – roditeljima, devojkama, predsednikom- jeste upravo razgovor. Ako si savladao veštinu komunikacije sa drugim osobama, onda ćeš ih vrlo lako i razoružati. Ispričaj anegdote i poneki vic, ali u pravo vreme. Dobar tajming je ključ uspešnog razgovora. Izvuci pouke iz prošlih veza i iskustava, priseti se komunikacije sa roditeljima tvojih bivših devojaka (vidiš, postoji razlog zašto su BIVŠE). Dobro si se pripremio, tako da ćeš sigurno u rukavu imati nekoliko varijanti za započinjanje razgovora. Izbegavaj teške i kontroverzne teme; nije vreme da se spominje tema o ljudskom kloniranju. Ali, isto tako nemoj samo da klimaš glavom i podržavaš sve. Ako te pitaju za mišljenje, iskaži im svoj stav, budi iskren. Ako iz nekog razloga zapneš tokom razgovora pitaj ih kakva je tvoja devojka bila kao dete. Ovo je izvanredan trik. Roditelji vole da pričaju o svom detetu i to im daje do znanja da je tvoje interesovanje za njihovu mezimicu mnogo dublje.
  6. Budi princ na belom konju. Lepo se ponašaj prema svojoj devojci. Budi veoma pažljiv. Izvuci joj stolicu za večerom, sipaj joj piće, otvori joj vrata i pusti da prođe prva (sve je to dobra praksa i lepi maniri i bez prisustva njenih roditelja, u suprotnom može biti razočarana i pomisliti da si pažljiv samo pred njenim roditeljima). U isto vreme, ne pokazuj previše privrženosti prema svojoj devojci dok si u njihovom prisustvu (tj. ne stavljaj ruke na njenu pozadinu). Oni bi trebalo da vide da se ponašaš prema njihovoj devojčici kao prema princezi kakvom je smatraju, a ne kao prema seksi devojci kakvom je ti smatraš.
  7. Spremi se za Da/Ne pitanja. Tokom svakog prvog susreta sa roditeljima uvek dođe onaj deo kad te ispreskaču pitanjima koja su samo provera tvoje muškosti. Na sreću, pratio si ova uputstva i predvideo si mnoga pitanja. Veoma je važno da potvrdno odgovoriš na njih, osim ako ne počinju sa : Da li si ikada…? ili Kad si poslednji put..? ili Da li si ikad prekršio zakon…? – u tom slučaju, važno je biti diskretan. Imaju na umu da ćeč ponekad morati da progutaš svoj ponos i biti ponizan. Na kraju ovog dela, najverovatnije ćeš se osećati kao da ti fali vazduh, izmoreno, iznureno – kao da si manje muškarac…međutim, ako dobro odigraš, i tome će doći kraj. U suprotnom porodična hitna služba može odjednom da se pojavi i ti nekako nećeš uspeti da izađeš na sudar sa svojom devojkom.
  8. Pozdravi se sa njima, reci doviđenja. Rukuj se, zagrli ih ili bilo šta drugo što se u tom trenutku učini prikladnim. Duboko im zahvali na pozivu i gostoprimstvu. Ovo je najlakši deo čitave situacije upoznavanja roditelja, ali samo za one koji su prošli kroz odbranu. Obično je praćen mračnim, opakim pogledom njenog oca (ponekad i majke) dok vam on (ona) otvaraju vrata i kažu ‘’ Vrati je do…..- u tom slučaju odgovaraš da ćeš je na vreme vratiti kući.
  9. Ne osvrći se. Kada izađeš, veoma je bitno da se ne osvrćeš – zato što vrlo dobro znaš da njeni roditelji gledaju dok im ne nestanete iz vida. Kada dođeš do automobila, prvo otključaj njena vrata i otovori ih joj. Okreni se i nasmeši se njenim roditeljima dok zatvaraš vrata. Kada uđeš, ne kreći dok se oboje ne vežete ili ćeš primetiti kako se lice njenog oca grči i menja u retrovizoru. Konačno, mahni im još jednom i odvezi se, ali ne brže od 40 km/h dok im ne nestaneš iz vida.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

razgovor na prvom sastanku

Kako da prvi put razgovarate sa devojkom koja vam se dopada

Ako znate kako da se ophodite prema devojci, osvojićete je brže nego što očekujete. Ipak, …

Jedan komentar

  1. Ne treba ni razmišljati o tome. Jednostavno dođeš i ponašaš se najnormalnije, kao da ih dugo poznaješ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *