Kako skinuti zaglavljeni prsten

Da li je prošlo dosta vremena od kada ste pokušali da skinete prsten? Možda ste probali prsten koji vam se učinio taman za vaš prst kada ste stavljali, ali sada ne možete lako da ga skinete? Ne paničite niti žurite da ga isečete. Postoji par jednostavnih saveta kako možete bezbedno ukloniti zaglavljeni prsten sa ruke.

kako skinuti zaglavljeni prsten

Kako skinuti zaglavljeni prsten – opšti metod

  1. Postavite lagano kažiprst na zaglavljeni prsten, a palac ispod tog prstena, potom počnite lagano da okrećete prsten napred-nazad i polako ga svlačite sa prsta.
  2. Pazite da ne teglite i vučete prsten prejako.  Na taj način možete izazvati dodatni otok i otežati skidanje prstena sa ruke.

Metod sa sredstvom za podmazivanje

Koristite nešto za podmazivanje. Mnoštvo proizvoda za kućnu upotrebu koji nisu štetni po kožu mogu se koristiti za skidanje prstena u jednom komadu i sa minimalnim oštećenjima na koži. Sredstva za čišćenje na bazi amonijaka su često najdelotvornija. Ukoliko vam je koža prsta ispucala ili imate posekotinu, pažljivo birajte sredstvo za podmazivanje. U suprotnom, koristite bilo šta od sredstava dole navedenih i u velikim količinama ih namažite barem do zgloba prsta.

  • Vazelin
  • Sredstvo za čišćenje stakla (ova sredstva često koriste profesionalni zlatari – obavezno najpre pročitajte etiketu na pakovanju da biste bili sigurni da je bezbedno po kožu)
  • Losion za negu ruku
  • Šampon/balzam za kosu
  • Vazelin ili antibiotska mast (ukoliko vam je koža ispucala ovo je najbolji izbor)
  • Sprej koji se koristi u kulinarstvu, ulje za kuvanje ili mekani puter
  • Svinjska mast
  • Puter od kikirikija (gladak, bez mrvica) – možda će vam ovaj puter biti lepljiv ali ćete prsten uspešno skinuti
  • Sapun i voda
  • Ulje za bebe
  • Sredstvo za lako skidanje prstena

Pomerajte lagano prsten u krug i pritom se trudite da malo sredstva za podmazivanje uđe ispod njega. Okrenite prsten jednom ili dva puta i naprskajte ili utrljajte još maziva. Nežno vucite prsten sa prsta, pomerajući ga napred nazad i okrećući ga prilikom skidanja ukoliko je to neophodno.

Metod sa podizanjem ruke

Podignite ruku. Ako i dalje ne možete da uklonite prsten, pokušajte da podignete ruku iznad ramena i držite je u tom položaju nekoliko minuta.

Hladna voda

  1. Umočite ruku u hladnu vodu. Jeste li primetili da vam prstenje komotnije stoji na ruci tokom hladnih dana nego onih toplih? Stavite ruku u hladnu vodu, ali ne ledenu, i držite je u njoj nekoliko minuta. Ne bi trebalo da je držanje ruke u hladnoj vodi bolan ili neprijatan osećaj.
  2. Metod sa koncem za zube
  3. Provucite jedan deo konca za zube ispod prstena. Ukoliko je neophodno, provucite konac ispod prstena pomoću igle.
  4. Obmotajte konac za zube oko vašeg prsta sve do zgloba. Dobro ga namotajte ali ne toliko jako da vas prst zaboli ili poplavi. Odmotajte konac ako ste ga previše stegli.
  5. Odmotavajte konac za zube, počinjući od donjeg dela prsta. Dok budete odmotavali konac od donjeg dela prsta, vaš prsten će se pomerati na gore uz prst dok ne budete u mogućnosti da ga potpuno skinete.
  6. Ako uspete da skinete prsten samo do pola: ponovite prethodna dva koraka od mesta na kome vam se prsten trenutno zaglavio.

Šta uraditi nakon što skinete prsten

Očistite deo prsta na kome se nalazio prsten i negujte to područje ukoliko postoji neka ozleda. Ne stavljajte prsten ponovo na ruku dok mu ne promenite veličinu ili dok ne spadne otok.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

ciscenje dijamantskog prstena

Kako očistiti dijamantski prsten

Održavanje dijamantskog prstena je veoma lako, a sve što nam treba za održavanje imamo u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *