Početna > Kuća i dvorište > Nameštaj > Kako održavati kožni nameštaj

Kako održavati kožni nameštaj

Kožni nameštaj izgleda jako lepoKako održavati kožni nameštaj i bitno je da naučite kako ga treba održavati. Iako se možda na prvi pogled to čini kao puno posla, i nije previše teško. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko laganih saveta koji će vam pomoći u održavanju kožnog nameštaja.

1) Vrsta kože. Samo održavanje kožnog nameštaja pre svega zavisi od vrste kože. Zato pri kupovini obavezno pitajte prodavca o kakvoj se koži radi i kako bi bilo najbolje i najefikasnije da je održavate. Pitajte i koja su sredstva najbolja za to.

2) Krema. Raspitajte se i odaberite kremu koja bi najviše odgovarala za vaš nameštaj. Kremu za kožu nemojte upotrebljavati previše čestp, sasvim je dovoljno da to radite tri do četiri puta godišnje.

3) Sprej. Možete koristiti i razne vrste sprejeva za čišćenje i održavanje tako što ćete jednostavno naprskati vaš nameštaj a zatim prebrisati suvom krpom.

4) Usisavanje. Vrlo je bitno i da vašu kožnu garnituru redovno usisavate da se prašina ne bi skupljala i na onim manje vidljivim i nepristupačnijim mestima.

5) Izbegavajte vodu. Najčešća greška koju mnogi ljudi prave jeste preterano korišćenje vode i sapuna za čišćenje kožnog nameštaja. Ovo se nikako ne sme raditi, jer uništava površinu i ubrzava proces pucanja kože. Znači na čišćenje vodom zaboravite!

6) Udarna mesta. Savetujemo vam da posebnu brigu posvetite mestu na kojem najčešće sedite prilikom nekih aktivnosti. To mesto će prvo da pokaže znakove prečeste upotrebe. Zato je naš predlog da povremeno menjate mesto na kojem sedite i tako izbegnete brzo habanje ili izbeljivanje tih udarnih mesta.

7) Prekrivač. Pored ovih stvari koje smo već naveli, možete koristiti i prekrivač kao jedan od najboljih vidova prevencije i očivanja kožnih garnitura. Odaberite neki lep prekrivač koji se uklapa u ceo ambijent i zaštitite vaš nameštaj.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta i uložite malo vremena i truda, vaša kožna garnitura će uvek blistati u punom sjaju.

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 9, prosek: 2,44

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

Add Comment RegisterNapiši komentar