Kako skinuti žvaku sa pantalona

Kako skinuti zvaku sa pantalonaDa li ste se slučajno zalepili za žvaku ili žvaka za vas, nije pitanje koje treba da vam kida živce, jer problem je svakako tu i treba ga rešiti. Prvo i najbitnije je da se smirite i da ne paničite – jer ćete paničnim grebanjem, čupanjem i struganjem napraviti još veći problem.

Kako skinuti žvaku

  1. Najbitniji savet je da žvaku ostavite onako kako se zalepila. Nemojte odmah da je čačkate.
  2. Zalepljenu žvaku možete ostaviti neko vreme da se sama stvrdne, ili joj možete „pomoći“ u tome – možete je stvrdnuti kockicom leda ili da ulepljene pantalone ostavite neko vreme u zamrzivaču. Tako stvrdnutu žvaku bi trebalo da lako skinete, u zavisnosti od vrste tkanine. Slobodno koristite nožić, pincetu ili šta vam je već pri ruci.
  3. Preko žvake na pantalonama stavite čist papir i peglajte neko vreme preko toga. Žvaka će se zagrejati i lepiti za papir, zato bi malo po malo trebalo da pomerate papir kako bi se žvaka skidala malo po malo. Obratite pažnju da ovo morate raditi vrlo oprezno kako ne biste žvaku papirom razneli po celim pantalonama.
  4. Krpica natopljena medicinskim benzinom (kupuje se u apoteci) ili acetonom za nokte, može pomoći pri skidanju ostataka žvake sa pantalona.
  5. Pantalone možete oprati na visokoj temperaturi, ali pre toga obratite pažnju da li su vaše pantalone predviđene za takvo pranje.
  6. Deo pantalona na kome je zalepljena žvaka možete potopiti u lonac ključale vode. Žvaka će se rastopiti i otpadati deo po deo.

Pročitajte i članak Kako izvaditi žvaku iz kose.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Dragica Majstorovic

    Probala sam metod sa zamrzavanjem žvake na odeći i velikim delom pomaže. Mislila sam do sada da drugih načina i nema, ali bas je dobro naleteti na još neka rešenja. Obično je potrebno primeniti neku kombinaciju, jer ako je žvaka prodrla dublje u tkaninu, glavnica otpadne, a ostane fleka.

  2. Avatar photo

    Upravo mi se juče to desilo, sad sam našao članak, pa ću da proverim da li ‘radi’.

  3. Avatar photo

    а шта сад кад остане онако као мокар траг после, а није мокар, као масан.. како то уклонити?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *