Početna > Posao i novac > Investiranje > Kako otvoriti butik u nekoliko koraka

Kako otvoriti butik u nekoliko koraka

Kako otvoriti butikŽelite otvoriti butik a ne znate od čega da počete? U tekstu koji sledi daćemo vam kratka uputstva kako otvoriti butik u samo nekoliko koraka. Opširnije informacije će naravno biti u nekim narednim tekstovima iz te oblasti, ovo je samo lagan vodič za početnike.

1.korak – morate odlučiti kakav će tačno biti vaš butik. Kakav tip robe u njemu želite prodavati i kakvu poruku želite poslati vašim budućim potencijalnim mušterijama.

2.korak – trebate se odlučiti odakle želite nabavljati robu. Naš savet vam je da birate samo između onih jako pouzdanih i proverenih. Takođe, i menadžera birajte prema tom kriterijumu. Sigurni smo da želite sigurne i iskusne ljude uz vas.

3.korak – razmislite o tome kakva će vam biti unutrašnjost butika. Lepa unutrašnjost bilo lokala svakako će privući više potencijalnih kupaca, i biće veliki plus za vaše buduće poslovanje. Gledajte da uklopite stilove i da uspostavite sklad boja. Ako bude neophodno, možete i unajmiti profesionalca da se pobrine za unutrašnjost vašeg novog butika.

4.korak – reklamiranje. Pronađite najbolja mesta za reklamiranje. Da li želite da to budu bilbordi, internet sajtovi, flajeri ili bilo šta drugo, svakako napravite dobar izbor prema vašim mogućnostima i željama. Razmislite kakav tip kupaca želite ciljati. Gde želite da oni vide vašu reklamu.

5.korak – vaši radnici. Obavezno napravite dobar izbor na konkursu. Dobro prostudirajte prijave svakog od kandidata i nemojte prenagliti sa odlukom. Takođe, pre nego što se odlučite, razmislite da li ćete prednost dati nekim starijim i iskusnijim osbama ili možda pak mlađim ali ljubaznijim i susretljivijim.

6.korak – svečano otvaranje. Sigurni smo da želite da to bude nešto specijalno i spektakularno što će privući veliku pažnju. To zapravo i jeste sjajan način da skrenete pažnju na svoj novi butik i več u startu pridobijete neke stalne mušterije.

Ovo je šest jako jednostavnih koraka u procesu otvaranja butika. Ovim tekstom smo samo hteli početnicima i onima koji se pitanju kako se otvara butik, da to približimo u kraćim crtama.
Naravno, o svemu ovome mnogo opširnije ćete čitati u člancima koji slede na Kakopedija portalu.

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 36, prosek: 2,69

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

Add Comment RegisterNapiši komentar