Kako osvežiti staru odeću

Koliko god se mi trudili da kupujemo najkvalitetnije, činjenica je da ni kvalitet više nije ono što je nekada bio i da nova odeća sve brže i brže propada. Možda su proizvođači u pitanju, nedostatak kvalitetnih materijala, današnje veš mašine ili sredstva koja u mašini koristimo. Ali je rezultat svakako isti – dobijemo odeću koja niti je za bacanje, niti je nošenje. Uz par saveta koje ćete ovde pročitati, nadam se da ćete probuditi svoju maštu i podnoviti svoju postojeću odeću na način koji pristaje samo vama. A svi volimo da smo najoriginalniji, zar ne?
Kako osveziti staru odecu

Kako osvežiti staru odeću

  1. Pamučne majice najbrže propadaju, možda zato što ih najčešće nosimo. One su preko cele godine ili ispod slojeva odeće ili prvo što bismo obukli za toplije dane. Sledi par saveta za obnovu pamučne majice:
    • Dodajte na majicu novi detalj. Detalj može biti u vidu aplikacije, pamučne aplikacije, broša (broš možete napraviti sami uz pomoć saveta sa interneta ili kupiti neki iz nečije domaće radinosti)…
    • Kupite gomilu dugmića po želji i prišijte ih na majicu gde hoćete.
    • Umesto dugmića, možete kupiti i štras ili ukrasne kristaliće.
    • Ako je majica na obodima počela se cepa, možete kupiti ukrasne trake i ojačati te delove. Ili, ako vam se sviđa taj grunge look, možete ga pojačati šmirglom na svim delovima, kako bi se izjednačilo.
    • Zaboravili ste na boje za tkaninu? Možete obojiti majicu na hippie način vezivanjem u čvorove i potapanjem u boju, kako bi se boja neravnomerno primila. Možete bojiti ravnomerno ili koristiti četkice i slikati po majici.
    • Majicu možete i da prekrojite. Veliku mušku majicu devojke mogu pretvoriti u retro tuniku koja pada preko jednog ranema ili u top sa halterom oko vrata.
  2. Košulju možete osvežiti na sličan način:
    • Bilo da je košulja muška ili ženska, zamena svih dugmića može učiniti čuda.
    • Ako je košulja na nekom delu pohabana, uvek možete napraviti zanimljive „zakrpe“.
    • Hippie bojenje košulje može košulju da učini prilično neformalnom, a ako je baš to ono što tražite – onda navalite!
  3. Stare pantalone možete dodatno izbledeti i iscepati
    • Ili ih prekrojiti u nešto drugo – kraće pantalone, suknju ili čak torbu.
    • I pantalone možete bojiti.
  4. Nekad će jednostavna zamena starih detalja na odeći učiniti čudo. Osim dugmića, probajte da zamenite i sve patente – mogu da budu drugačijih boja od osnovne boje odeće.
  5. Retro je uvek in. Sigurno možete iskoristiti nešto od simpatične odeće vaše bake, mame, tetke…
  6. Stari džemperi ili džemperi koji nisu stari, ali mislite da možda nisu u trendu – rasturite ih i prepletite.
    • Ili prepravite samo one delove koji vam se ne sviđaju.
    • Dodavanje detalja je takođe u opciji.
    • Nosite džemper sa zanimljivim kaiševima.
    • Nemojte da ga rasturate, ako možete da ga prekrojite. Obratite se pouzdanom krojaču za ovo, jer ne ume svako da prekroji džemper.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Samo da bude čista, biće sveža u svakom slučaju ;-))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *