Kako dobiti dozvolu za posedovanje pištolja

S obzirom da je pištolj, vatreno oružje, potrebno je da za njega imate dozvolu, tj. da policija ima u spisima Vas kao vlasnika određenog oružja. Zašto? Kada se dogodi neko ubistvo, prvo se proučava čaura, tip čaure i iz kog pištolja je ispaljen metak. Nakon toga policija se orijentiše u potrazi za počiniocem.
Kako dobiti dozvolju za posedovanje pistolja

Kako dobiti dozvolu za posedovanje pištolja

  1. Pre svega je potrebno da polažete u nekoj streljani kako bi ste dobili „papir“ kao potvrdu da umete rukovati oružjem. To se polaže u streljanama i obuka traje jedan dan, a cena je oko 5000 RSD.
  2. Sa tom potvrdom odlazite u MUP i podnosite zahtev za dozvolu. Po nekim „pričama“ uskoro će svako ko zatraži dozvolu morati da donese i potvrdu da se porodica slaže sa tim. Platite par taksi, i ukoliko niste osuđivani, tj. ukoliko niste poznati policiji po razbojništvima, (verovatno) ćete dobiti dozvolu.
  3. Kupovina pištolja i registrovanje, tj prijavljivanje koji ste model kupili i od koga … ( Ovaj korak je delimično sadržan u 2. koraku )
  4. Kao vlasnik pištolja morate plaćati porez na posedovanje pištolja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Matija Mondi Matović

Avatar photo
Glumac, Režiser ...

SLIČNO

doprinosi

Kako se definišu doprinosi

Mnogi smatraju da su se doprinosi prvi put pojavili u Engleskoj kako bi se prikupila …

3 komentari

  1. Avatar photo

    fin text, samo da je malo preciznije napisan, sa više informacija.

  2. Avatar photo
    Matija Mondi Matović

    Biće uskoro :)

  3. koliko kosta cela procedura?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *