Kako odabrati grudnjak (brushalter)

Ženskim grudima se oduševljavaju oba pola, to nije tajna. Ali samo žene znaju kako je to kada grudi rastu, kada se biraju prvi grudnjaci i na kakve načine shvatamo da nam večina grudnjaka ne odgovara. Neki previše stežu, iz nekih previše viri, neki nas iritiraju, od nekih nas grudi bole. A povrh svega toga, mi ipak insistiramo na tome da grudi i grudnjak treba da izgledaju sjajno u svakoj odeći, svakoj boji. Statistika potvrđuje da čak 80% žena ne nosi brushatler koji im odgovara. A sve su grudi različite, pa je odatle i izbor grudnjaka potpuno individualan. Ovde se ne možemo oslanjati ni na čije savete i hvale ovog ili onog grudnjaka, već moramo same birati. Kako?
Kako odabrati grudnjak

Kako odabrati grudnjak

  1. Najpre morate znati svoju veličinu. Za to vam je potreban jedan krojački santimetar i eventualno nečija pomoć ili ogledalo. Za prvu predstavu pogledajte sliku. Velicine grudnjaka
  2. Veličine koje se koriste u Srbiji su 70, 75, 80, 85, 90 i već preko veličine 90 bi vlasnica morala eventualno da sašije grudnjak, pošto je vrlo verovatno da joj ni jedan od ovih dostupnih u prodaji neće odgovarati. Ovim veličinama u evropskim merama odgovaraju veličine 32, 34, 36, 38, 40 . . .
  3. Osim ovih veličina, potrebna vam je i odgovarajuća dubina korpe. I kod ovog koraka većina žena, sasvim slučajno, greši. Dubine korpi su A, B, C i D (mada ima i većih).
  4. Najpre odredite veličinu – metrom izmerite obim tik ispod grudi. Upišite i uporedite sa tabelom. Zatim izmerite obim preko grudi (za dubinu korpi), upišite i pronađite na tabeli korpu koja odgovara vašim grudima. Recimo 75 C ili 80 B ili 90 D.
  5. Druga varijanta je da jednostavno na osnovu razlike između ova dva obima utvrdite koja vam korpa odgovara:
    • ako je obim preko grudi veći od opsega ispod grudi za 12-14 cm, odaberite A korpu,
    • ako je obim preko grudi veći od opsega ispod grudi za 14-16 cm, odaberite B korpu,
    • ako je obim preko grudi veći od opsega ispod grudi za 16-18 cm, odaberite C korpu,
    • ako je obim preko grudi veći od opsega ispod grudi za 18-20 cm, odaberite D korpu.
  6. Kada ste pronašli veličinu, birate model:
    • Imate sportski grudnjak, koji bi trebalo da je pamučan. Njegova uloga je da prilikom vežbanja drži grudi na mestu, mada je jako udoban i za svakodnevno nošenje. On ne oblikuje grudi, već ih jednostavno stegne uz telo. Obično ima široke bratele, kako se ne bi usecale u vaša ramena prilikom pokreta. Uglavnom se navlači preko glave, mada može da ima i kopče (napred između grudi ili pozadi na leđima).
    • Običan grudnjak sa mekanim korpama uglavnom nema žicu i nikada nema punjenje. On je jako udoban, drži grudi na mestu, ali ih ne oblikuje i ne prikriva bradavice.
    • Čvrsti grudnjak je grudnjak sa punjenjem, a koji nije push up. Uvek ima žicu. Lepo drži grudi, lepo ih oblikuje (ako izaberete korpu koja vam odgovara) i prikriva bradavice. On je uglavnom najčešći izbor, jer se proizvodi od različitih materijala, boja i oblika, pa je sa njim moguće izvesti efekat „nevidljivog grudnjaka“.
    • Push up je grudnjak tako oblikovan da podiže grudi. On ih oblikuje, ali ih ne uvećava, iako ima dodatke. Dodaci se mogu nositi ili se mogu izbaciti. Uvek imaju žicu, tzv. fišbajn (aka fishbone).
    • Top grudnjak je čvrst grudnjak koji diskretno podiže grudi i nosi se bez bratela. Nije grudnjak za svaki dan i nosi se najčešće sa topićima ili otvorenim haljinama.
    • Topić je uglavnom pamučni brushalter sličan sportskom i klasičnom grudnjaku mekih korpi. Jako udoban, najčešći izbor za letnje dane. Može da se nosi kao brushalter ili da se nosi preko vašeg omiljenog grudnjaka. Može da bude sa bratelama ili bez njih.
    • Samolepljivi (silikonski) brushalter predstavlja zapravo dve silikonske korpe bez kopčanja, bratela ili žica. Idealan je za odeću potpuno otvorenih leđa i za odeću koja nije predviđena da se nosi sa grudnjakom. On je nevidljiv ispod odeće, ako izaberete odgovarajuću veličinu. Potpuno se „zalepi“ za vaše grudi, sakriva bradavice i vizuelno podiže grudi.
  7. Sledeći korak je isprobavanje izabranog modela u odgovarajućoj boji. Ako još uvek niste sigurni oko veličine, onda nije loše da uzmete po jedan od svake veličine i isprobate dok ne nađete onaj koji vam odgovara.
  8. Žica ne sme da vas žulja, ne sme da klizi i da se pomera. Žica treba da legne tačno ispod grudi i da se ne pomera. Bratele ne smeju da budu labave, ali ni previše čvrste. Ako možete lako da stavite jedan prst između bratela i vaše kože, onda ste ih lepo podesili. Isto važi i za zakopčavanje grudnjaka. Većina devojaka i žena zakopča grudnjak do kraja i onda ih on previše steže, useca se u kožu i ometa kretanje. Ako prilikom ovakvog nošenja još nosite i sintetički materijal, onda se nemojte iznenaditi svrabu i alergijama.
  9. Prilikom isprobavanja grudnjaka slobodno podignite ruke. Ako ostane na mestu, dobro ste izabrali.
  10. Čučnite, skočite, menjajte pozu. Ako osetite bilo kakvu nelagodnost pri bilo kom pokretu, zamenite ili veličinu ili model.
  11. Boja grudnjaka zavisi od odeće koju ćete nositi. Neke boje možete nositi ispod svakodnevne odeće, neke boje moraju da odgovaraju izabranoj odeći. Ako niste sigurni, kupite grudnjak u boji kože. Osim za odeću, grudnjak možete birati i za priliku (znate o čemu pričam). U zavisnosti od boje, možete proizvesti željeni efekat (ili bar tako kažu):
    • Bela – naglašava nežnost i ljupkost
    • Crna – snažna elegancija i lepota
    • Crvena, Ljubičasta – živahna i strastvena
    • Plava, Roze, Zelena – umiruje, podstiče nežna osećanja
    • Žuta – Topla i razveseljava
    • Narandžasta – vesela i inspiriše
  12. Ako ste baš lepo raspoloženi, a pritom ovakav izbor odgovara i otvorenosti vašeg karaktera, onda nije loše ohrabriti se na kupovinu grudnjaka sa printom – animal, dečijim, retro, cvetni . . .
  13. Kako doći do čvrstih grudi
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

Kako izabrati farmerke

Farmerke cu uvek neizostavni deo garderobe koje rado nose i muškarci i žene. S obzirom …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Napišite kako ga najlakše skinuti ;-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *