Kako odabrati društvenu igru za dete

Društvene igre nisu skupe, a u njima uživaju i mališani i odrasli. Podstiču koncentraciju, logičko razmišljanje, komunikaciju, razvijaju maštu i kreativnost i mogu se prilagoditi različitim uzrastima. Društvene i timske igre kod deteta razvijaju ljubav prema fizičkim aktivnostima i omogućavaju da više vremena provodi napolju.
Kako odabrati drustvenu igru za dete

Kako odabrati društvenu igru za dete

  1. Do druge godine
    Beba u ovom uzrastu pokazuje izuzetnu zainteresovanost za sve što dolazi iz okruženja, lica, glasove, dodire, blizinu drugih. Najradije se igra sa osobama koje poznaje i najbolje usvaja saznanja kada se oseća prijatno. Kucnite prstima po ogledalu da joj privučete pažnju, pokažite joj njen odraz i to propratite izrazom lica koje dete voli. Ili se igrajte igre skrivanja s rukama preko lica.
  2. Od druge do četvrte godine
    Za celokupan kognitivni razvoj deteta postaju važne sve vrste kocki, a dete je u stanju da satima konstruiše, pravi robote, vozila, zamkove i tako razvija maštu i kreativnost, kao i socijalni aspekt, jer više dece može istovremeno da radi isti zadatak. Korisno je i pravljenje raznih figura i životinja od plastelina i dramske igre koje uključuju kostime, telefone, imitiranje odraslih, posebno za devojčice.
  3. Od četvrte godine do polaska u školu
    Kreativne igre, kao što su slagalice, dobre su za sve uzraste. Društvene igre, poput domina, čoveče ne ljuti se i šaha uče dete da postoje pravila kojih mora da se pridržava i situacije kada nije dovoljno da daje sve od sebe da bi pobedio. Kada nauči da gubi, a da se ne rasplače ili naljuti napravilo je veliki korak u svom razvoju. Uvedite i motoričke igre npr lopte, badminton, stoni tenis, tenis…
  4. Od sedme godine
    U ovom uzrastu decu najviše interesuju kompjuter i video igre, što je pogrešno. Treba ih usmeriti na sportske aktivnosti, druženja, kolektiv, grupne u takmičarske igre koje uključuju loptu, frizbi, reket, bicikl, skejt, roleri. Timske igre kod deteta razvijaju ljubav prema fizičkim aktivnostima, potrebu za druženjem s drugom decom i omogućavaju da više vremena provode napolju..
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *