Kako povećati svoju visinu

Ako ste se pitali kako da povećate svoju visinu, i imali ste pomisli kako su svi višlji od vas, nastavite da čitate, u protivnom bolje odmah zatvorite stranicu. Ovo uputstvo će vam ukazati na to kako da povećate visinu, ali nemojte misliti da ćete od jednom postati džin. Kako povecati svoju visinu

Kako povećati svoju visinu

  1. Počnite da se bavite sportom. Postoji gomila sportova koja ima bitnu ulogu u rastu visine,a ja ću vam navesti neke ali ako vam se baš ne dopadaju možete uzeti i neki drugi. Dakle, najveću ulogu u rastu imaju sportovi poput košarke i rukometa. U njima se dosta skače i gotovo sve vreme vam je kičma ispravljena, što je vrlo bitan faktor kao i to što se u ova 2 sporta dosta skače.
  2. Smanjite odlazak u teretanu. Ovo vam je možda malo bezazleno, ali dok vi vežbate u teretani mišići vam se povećavaju, a smanjuje vam se visinski rast. Ovo se posebno odnosi na osobe koja imaju manje od 15 godina.
  3. Jedite voće i povrće sa dosta kalcijuma. To je jako bitan element da bi vam kosti pravilno rasle i to ima takodje veliki značaj u rastu.
  4. Obratite se stručnom licu, jer ako ništa od prethodna 3 koraka nije pomoglo, moguće je da budete nižeg rasta zbog jedne činjenice koja je prirodna. U čovekovom telu, žlezda hipofiza luči hormon rasta. Tako na primer, ako u detinjstvu ova žlezda luči previše ovog hormona,č ovek može narasti do 2m i više i to se naziva gigantizmom, dok u protivnom slučaju čovek ostaje nizak i to se naziva patuljastim rastom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dusan Lazarevic

Pozz,ja sam mladi graficki dizajner i html coder pocetnik i dolazim iz juzne Srbije.

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …

6 komentari

  1. Avatar photo

    Vrlo nestručno i laički napisan tekst. Prvo, jeste da teretana nije dobra za vsinu, ali razlog je što se mišići skraćuju i samim tim ne dozvoljavaju kostima da se izduže. Zbog toga se treba posle svake vežbe snage DOBRO istegnuti. Dalje, sportovi sa skakanjem nemaju nikakve veze sa visinom. I najbitnije, visina se ne može povećati, genetski je to što je, ali se može sprečiti njeno smanjivanje, gore pomenutim razlozima. Bilo bi lepo da odobriš ovaj komentar, čisto da se znaju neke stvari kad ljudi počnu da čitaju.

    • Avatar photo

      Dušane, hvala na komentaru, naravno da ću ga odobriti jer cilj Kakopedije i jeste da se različitim mišljenjima i savetima pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna. Ukoliko mislite da znate stručnije da odgovorite na temu o kojoj autor pise, najbolje bi bilo da sami napišete članak na istu temu.
      Moguće je da članak nije dovoljno obrazložen i potkrepljen činjenicama, ali moje je mišljenje da napisani koraci itekako mogu da imaju veze i da utiču na povećanje visine.

  2. Dobar dan. Imam 13,5 godina. Visok sam 167 cm. Ima li šanse da narastem 190 cm? Tata je visok 183 a mama 161. Treniram košarku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *